Şimdi bu satırları yazdım diye siyasetin bu şehrin hafızası olduğunu bildiğim, yazdığım ve inandığım sevgili Fırat Görgel bana kızar mı?

Hatırlayın, aylar önce, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in bir Elbistan ve takiben Kahramanmaraş ziyaretinde zuhur eden haberler ve yorumlara sebebiyle zılgıt yemiş, fırçadan nasibimizi almıştık.

Olsun, dosttan ne gelirse kerem o…

*

Bazen siz en lezzetli yemekleri yapar, sofraya koyarsınız, lakin sofrada oturan bazı aç gözlüler, sizden önce sofraya çöker, yemeğin içindeki etleri götürür. Yoğurduğun kaymağını sizden önce hüpletir.

Büyük bir organizasyona imza atar, güreş tutarsınız, rakiplerinizin sırtını yere getirirsiniz, lakin ve ancak başkaları altın kemer sizin hakkınız olduğu halde hem altın kemere sahiplenir, hem de parsayı toplamaya kalkışır.

Emek veren ve zaman harcayan sizsiniz, ama galibiyetin, organizasyonun kaymağını, primini başkaları tüketiyor.

Sistem böyle!

*

Geçen hafta, yerel anlamda belirtiyorum en hareketli partilerimizden biri de başta İktidar partisi AK Parti ve muhalefet kanadını, diğer adıyla 6’lı masayı oluşturan partilerden İYİ Parti idi.

Önce iktidar, önce AK Parti’deki gelişmeler…   

*

Gelelim İYİ Parti’ye. Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Av. Ünzile Yüksel şehrimize geldi. Bir de sürpriz isim, Saadet Partisi eski genel başkanı Mustafa Kamalak’ın oğlu Av. Muhammed Furkan Kamalak, İYİLİK İÇİN KAHVALTI programına katıldılar. Katılımcıların yüzde 98’i kadındı, gençlerdi.

AKDO Saray’ın içi dışı doluydu, bu programa en çok emeği geçen, organize eden, kadınları birebir çağıran, onlarla birebir iletişim kuran, özveriyle çalışan Ayla Çiftçi’nin dediğine göre, yaklaşık 800 kadın vardı salonda.

Genç siyasetçi Kamalak da bu kahvaltının sponsoru idi baştan sona… Ama yükselişi, başarıyı başkaları paylaştı, primini başkaları, zenginliğin kaymağını  başkaları yedi.

Öte yandan, iktidar iddiaları her cümle içinde yer alırken, kadınları siyasetin mutfağı olarak yorumladılar.

*

Muhtemel bir erken, ya da 2023 18 Haziran’ında yapılacak seçimde milliyetçi oylar ve rüzgâr genellikle İYİ Parti’ye esiyor.

Genel merkezce bir de kampanaya hazırlanmış. Adı; AZ KALDI.

Fazla söze gerek bırakmayan bir slogan. Umut veren, siyaseten bezmiş kitleleri yeniden heyecanlandıracak bir slogan, çıkış. Liderleri Meral Akşener’in de bulunduğu bir de tanıtım filmi çekmişler. Müziği çok iyi. Dilinize yapışıyor, seçimler ise sıcak.

M. Kemal Atatürk’ü ve onun imzasını taşıyan tişörtlü gençleri de ihmal etmemişler. Şunu kabul eder emisiniz bilemem, Atatürk milliyetçiliği yükseliyor, İYİ Parti de yükseliyor. Kendi iddialarına göre bu seçimde birinci parti olacaklarmış.

Olurlar, olamazlar bilemem, aklım yetmez. Ama bildiğim şu ki, ittifak ortakları CHP’yi yakalamalarına AZ KALDI…

*