Covid_19 Bir Şampiyonumuzu daha Aldı Gitti...

Ahh Covid -19 ...

Ahh KORONAVİRÜS...

Canımızı yaktın yine...

Avrupa Şampiyonumuz Reşit Karabacak yakalandığı Covid_19 Koronavirüs hastalığından kurtulamayarak Bursa Şehir Hastanesinde vefat etti. 1954 Erzurum doğumlu Avrupa Şampiyonumuz çok iyi bir insandı. O cüsseli vücuda karşın yufka yürekli bir adamdı.

Yüce Allah'ım rahmet eylesin.

Reşit Karabacak 1980'lerde yenmedik Rus güreşçisi bırakmamıştı.

Dadaş Karabacak Antrenörü Muharrem Atik ile Tofaş SAS ve Vefa Simtel kulüplerinde 68kg.dan 100 kg 5 sıklette de güreşerek madalyalar kazanan büyük şampiyondu..

1983 Buda Peşte'de Avrupa Şampiyonu 1983 ve 1987 Akdeniz Oyunlarında Şampiyon olarak Altın Madalya kazanmıştı.

Ayrıca 1 Avrupa 2.liği 3 kez Avrupa 3.lüğü birer kez Dünya 4. ve 5.liği,

Kırkpınarda Büyükorta ve Başaltı dereceleri ve Başpehlivanlık 3.lüğü vardı...

Dünya minderlerinde Olimpiyat Dünya Avrupa Şampiyonları

Rus Makharbek Chadarzev, Pyotr Marta ABD'li Stanley Dziedzic, Los Angeles Olimpiyatlarında kolunu kırarak şampiyon olan ABD'li Mark Schultz, İranlı Mansur Barzegar Alman Adolf Seger Bulgar Nanev bizim Efraim Kamberoğlu ,İsmail Nizamoğlu, Çekyalı Dan ,Karabin Jozef Lohyna ile müthiş güreşleri unutulmaz.

1994 İstanbul Dünya Şampiyonasında Mahmut Demir ve Turan Ceylan Dünya Şampiyonluğu Altın Madalyası Sebahattin Öztürk Gümüş Madalya ve takım olarak da son Dünya Şampiyonluğu kazandığımızda Yakup Topuz, Avni Tarhan, Necmi Gençalp ile Antrenörlerimizden biri de o idi.

Kırkpınarda da, Altın Kemerli Hüseyin Çokal Mehmet Güçlü Arap Mustafa Yıldız Magirus İbrahim Gümüş, Sabri Acar ,Recep Gürbüz, Recep Kılıç, Saffet Kayalı ve  Ahmet Taşçı ile çayırlarda unutulmaz kapışmalar yapmıştı.Şampiyon uzun yıllardır Bursa'da ikamet ediyordu.Sonsöz olarak yazıyı yorumlayan güreşsever Yusuf Taşkan beye teşekür ederken vefakar kadim  dostum Reşit Karabacak’a Allahtan rahmet diliyorum.

Mekanı Cennet Olsun...

Başımız sağolsun...

Nurlar içinde yatsın...