Kente son günlerde Osmaniye ilinden gelen ve insanların duygularını istismar ederek dilenen kişilerin sayısında artış yaşanmaya başlarken, gerek İl Emniyet Müdürlüğü, gerekse de Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, dilenciler üzerinde denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle insan kalabalığının yoğun olduğu başta Trabzon Caddesi ve kapalı çarşı olmak üzere birçok işlek noktada dilenen şahıslardan ikisi zabıta ekiplerince yakalandı. Yakalanan iki kişinin kendilerine aynı yöntemle engelli süsü verdiği gözlendi.


 

CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKTI

Polis ekiplerince GBT sorgusu yapılan dilencilerden M.Ö’nün cezaevinden izinli çıktığı öğrenildi. Yakalanarak gözaltına alınan 2 dilenciden biri olan M.Ö., kendinden dilencilikten kazandığı parayı isteyen ekiplere, “Bu benim ekmek param, paraları almak için beni öldürmen lazım” diyerek tepki gösterdi.

KABAHATLER KANUNUNA GÖRE İŞLEM YAPILDI

Diğer dilenci M.Y. ise kendini görüntüleyen basın mensuplarına “Neden çekiyorsunuz” ifadelerini kullanarak eliyle yüzünü kapatmaya çalıştı. Ekiplerce tutanak tutularak dilencilerin üzerinden çıkan paralara el konuldu. Ardından ise kabahatler kanununa göre 204 TL cezai işlem uygulandı.

Editör: Mahmut Beyaz