İddiaya göre, Onikişubat İlçesi Şehit Yusuf Çavuş İlkokulu’nda yıllardır ana kapı olarak kullanılan okulun ana girişi kapısı okul yönetimi tarafından güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Bunun üzerine alternatif bir kapı oluşturan okul yönetimine veliler tepki gösterdi. Açılan yeni giriş kapısının çocukları için güvenli olmadığını savunarak, okul bahçesinde eylem yapan öğrenci velileri, eski kapının yeniden açılmasını belirterek, yetkililerden sorunlarına çözüm bulmalarını istedi. Sabah saatlerinde okul bahçesinde toplanan kalabalık veli grubu, duruma tepki göstererek, gazetemize açıklamalarda bulundu.

Okul yönetimine tepkili velilerin gazetemize yaptığı açıklamaların detayları…

“GEREKEN NE VARSA YAPILMASINI İSTİYORUM”

Hacı Dağ
Benim 7 çocuğumda bu okulda okudu. Şu anda da ben bu okula onların çocuklarını getiriyorum. Ama yeni açılan kapının yolunu ben bile bilmiyorum ki çocuklar bilsin. Bu kapının kapanmasına yönelik gereken ne varsa yapılmasını istiyorum.

“BİR MAHALLEYİ DOLANMAK ZORUNDA KALIYORUM”

Ayşe Yılmaz
Ben mahallemizdeki bir marketin oradan geliyorum. Yeni giriş kapısıyla birlikte okulun arka tarafını dolansam bir mahalleyi daha dolanmak zorunda kalıyorum. Ön taraftan gelsem, bu giriş kapısı yokuş. Kış aylarında don veya buzlanma olduğu zaman ve bu sebepten ötürü benim çocuğumun ayağı yâda kolu kırıldığında okuldan mahrum kalacak.

“YENİ AÇILAN GİRİŞ KAPISI ISSIZ”

Ahmet Oğulluk
Benim çocuğum Hocaveli çeşmesinin oradan geliyor. Bu kapı kapandığı için mecburen diğer kapıya gideceğiz. Diğer kapıya gitmemiz de bizim hemen hemen 15 dakikamızı alacak. Bu nedenle de çocuğumu okula ben bıraktığım için okula yetişemeyeceğim. Yeni açılan girişi kapısı kapanan kapıya göre daha ıssız. Okul müdürü polis ekiplerinin gelmesi akabinde aşağıya indi ve bunun Milli Eğitim Müdürlüğü’nün inisiyatifinde olduğunu söyledi.

“OKULA NEREDEN GİDECEĞİZ BABA?”

Salih Bayazıt
Biz birinci sınıf öğrenci velisi olarak okul başladığında 30 TL para verdik. Kapanan giriş kapısında güvenlik odası varken diğer kapının açılmasına hiç gerek yoktu. Çocuğum sabah kalktı ve bana, “Okula nereden gideceğiz baba?” diyor.

Açıklamaların ardından öfkeli veliler, olay yerine güvenlik tedbiri için gelen polis ekiplerinin koordinesinde olaysız bir şekilde dağıldı. Öte yandan, okul yönetimi tarafından açılan yeni giriş kapısının İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izni doğrultusunda açıldığı öğrenildi.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz