Yedikuyular Kayak Merkezinden, inen servis araçlarının art arta gelen kaza yapması sonucunda Emniyet Müdürlüğü bir dizi tedbir uyguladı. Yeşil Tepe Mahallesinde çevirmeli uygulama yapan trafik ekipleri, yabancı plakalı araçları ve servis araçlarını durdurarak, yolun yapısı hakkında bilgilendirme yapıyor.

Yedikuyular Kayak Merkezi ve civarda bulanan mahallelere gitmek isteyen sürücüleri durduran Polis, yolun yapısı hakkında, dikliği ve eğimi hakkında bilgilendirme yaparken, fren sisteminde yaşanabilecek arazılar için aracı kademeli olarak dinlendirilmesi gerektiği bilgisini paylaşıyor. Yapılan bu uygulamayı ise vatandaş olumlu buluyor.

YERİNDE BİR UYGULAMA

Manşet gazetesine konuşan Resul Durmamış: “Yedikuyular Kayak Merkezine gitmek isteyen sürücü arkadaşların çok dik rampa olduğu için ikinci ve üçüncü vites zor bulmaları lazım. O kadar riskli bir yol. Virajlar daha tehlikeli. İniş aşağı olduğu için vitesle inilirse balatalar yanar ve ısınır. Tutmaz ve kazaya sebebiyet verir. Aracın balatalarından şüphelendiğin zaman bir kenara çekip 10-15 dakika dinlenmesi gerekir. Balataların soğulması gerek. Yoksa kaza yaparsın. Emniyet Ekiplerinin yaptığı bu uygulamayı da iyi buluyorum. O daha doğru bir uygulama. Dikkat etmeleri lazım” dedi.

Gaziantep’ten gelen bir sürücü ise şunları söyledi: “Biz Gaziantep’ten geliyoruz. Burası bilmediğimiz bir yol. Emniyet ekiplerinin yaptığı bu uygulamayı yerinde buluyoruz. Bizi uyarmış olmaları neticesinde bizde dikkatli bir şekilde yolumuza gidiyoruz”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz