1845 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana canı pahasına vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için görev yapan Türk Polis Teşkilatı, kuruluşunun 175’inci yıl dönümünü kutluyor. Tarihi şan ve şerefle dolu olan Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 175. yıl dönümü ve Polis Haftası, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da gururla kutlanıyor.

Kutlamalar kapsamında Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, beraberinde İl Emniyet Müdürlüğü’nün rütbeli yetkilileriyle Kahramanmaraş Şehitliği’ni ziyaret ederek, düzenlenen programa katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci ve beraberindeki heyet şehitlik abidesine selam dururken, şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Ardından Kahramanmaraş İl  Müftülüğü’nden görevli hocalar tarafından Kuran’ı Kerim tilaveti yapıldı, dualar edildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle az sayıda emniyet personelinin katılımıyla gerçekleştirilen anma programında katılımcıların önlem olarak maske taktıkları görüldü.

Düzenlenen tören sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, 1845’de kurulan Türk Polis Teşkilatı’nın, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri yerine getirdiğini belirtti.

“ŞEHİTLER TEPESİ HİÇBİR ZAMAN BOŞ KALMIYOR”

Halkın can ve mal güvenliğini koruyan, huzur ve asayişini sağlayan emniyet teşkilatının bütün mensuplarına teşekkür ederek, Polis Haftası’nı kutlayan Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, Türk Polis Teşkilatı’nın 175 yıllık tarihinin şan ve şerefle dolu olduğunu söyledi. İnci, “Şan ve şerefle dolu 175’inci yılını kutladığımız Türk Polis Teşkilatı’mızın kuruluş yıl dönümü vesilesiyle şehitlerimizi anmaya geldik. Eğer bizler bugün bu coğrafyada ayaktaysak, bayrağımız dalgalanıyorsa, ezanlar okunuyorsa buradaki şehitlerimizin yüzü suyu hürmetinedir. Allah hepsinden razı olsun, şefaatine bizleri de nail eylesin. Şehitlerimiz her zaman, Şehitler Tepesi hiçbir zaman boş kalmıyor. Hepsine rahmet ve dua okumaya geldik, şehitlerimizi anıyoruz, gazilerimize hayırlı ömürler diliyoruz. Türk Polis Teşkilatı’mızın kuruluşunun ardından geçen 175 yıl şanla ve şerefle doludur” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ, TÜRKİYE’NİN SAYILI HUZURLU KENTLERİNDEN BİRİSİ”

Türk polis Teşkilatı’nın Kahramanmaraş’ta da başarılı çalışmalar yaptığını anlatan İnci, Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin sayılı huzurlu şehirlerinden bir tanesi olduğunu belirterek, “Tüm alanlarda olduğu gibi Türk Polis Teşkilatı Kahramanmaraş’ta da başarıdan başarıya gitmekte, başarılarına her gün bir yenisini eklemekte. Şehrimiz huzur şehri, bunun da devamını İnşallah bu kadrolardaki arkadaşlarımızla birlikte getireceğiz. Güzel ve ahenkli bir çalışmamız var. Onu da burada sürdürüyoruz. Türkiye’nin sayılı huzurlu şehirlerinden bir tanesindeyiz. Tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimize bugüne kadar koronavirüs salgınıyla alakalı olarak Sağlık Bakanlığımız ve hükümetimizin aldığı kararlara gösterdiği uyum için teşekkür ediyorum. Mümkün mertebe daha da dikkatli olalım, daha fazla kurallara uyalım. Bizim hemşerilerimizden istediğimiz evde kalmaları. Evde hayat var, evde kal diyoruz” ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü İnci’ye, Kahramanmaraş Emniyet Müdür Yardımcıları İhsan Kıvrak, Mehmet Çeribaş, Zekeriye Selçuk Canpolat, Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürü Arif Gürbüz, Asayiş Şube Müdürü Ertuğrul Güler, Trafik Şube Müdürü Hakan Doğan ve az sayıda teşkilat mensubu eşlik etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz