Kentte tam kapanma tedbirlerinin sürdüğü şu günlerde, bir dernek lokaline kumar operasyonu gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, İsmetpaşa Mahallesi, Belman Sitesi 5’nci katta bulunan lokalde kumar oynatıldığı ihbarını alarak, uzun süreli takip yaptı. Takip sonrası operasyon için düğmeye basan ekipler, lokal binasına baskın düzenledi. Bu sırada polisin baskın yaptığını gören kumar oynayanlardan bazıları sitenin çatısına saklanırken, bazıları da kapıyı kilitleyerek lokalin içerisinde masa altına gizlendi. Çatıya çıkanlar polis ekiplerince kıskıvrak yakalanırken, lokal içerisinde bulunan şahıslar ise polisin ihtarına rağmen kapıyı açmadı.

Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı’ndan arama belgesi izni alan ekipler, çilingir yardımıyla lokalin kapısını açarak, içeri girdi. İçeride 4 kişi yakalanırken, biri ise masa altında bulundu. Şahıslar burada kumar oynamadığını, maç izlemeye geldiklerini söyleseler de, ceza yemekten kurtulamadı.

Ekipler lokalde bulunan 27 kişiden 5’ine kumar oynanması için yer ve imkân sağlamaktan, 22 kişiye ise sosyal mesafe kuralına uymamaktan kişi başı 3 bin 400 TL’den toplamda 91 bin 800 TL para cezası uyguladı. Polis, baskında bulduğu oyun kâğıtlarına el koydu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz