4 yıl önce okumak için Kahramanmaraş’a gelen 23 yaşındaki Suriyeli Ahmet Havla, parkta başına ağaç düşmesi sonucu feci şekilde can verdi. Çevresince çok sevilen Havla’nın, savaş mağduru Suriyeli ailelere yardım bulmak için köprü vazifesi gördüğü de öğrenildi.

OKUMAK İSTİYORDU

2014 yılında çok istediği İnşaat Mühendisliğini okumak için geldiği Kahramanmaraş’a gelen 23 Yaşındaki Ahmet Havla Sütçü İmam Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü iyi bir puan ile kazandı. Başına geleceklerden habersiz İsmetpaşa Mahallesi Köker Sitesi altında bulanan bir parkta arkadaşları ile oturan Havla, bir ağacın başına düşmesi sonucu feci şekilde can verdi. Havla’nın ölümü sonrası ailesi ve arkadaşları büyük bir şok yaşarken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

CUMHURBAŞKANI’I ÇOK SEVİYORDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aşırı ilgisi bulanan Ahmet Havla, 4 yıl önce Türk olmak için müracaat etti. Türk vatandaşı olan Ahmet soyismini Erdoğan olarak değiştirdi. Çevresince çok sevilen dersleri başarılı olan Erdoğan’ın Şam’da ki ailesi oğullarının ölüm haberi ile sarsıldı.

ARKADAŞI KEDİDEN KORKTUĞU İÇİN PARK DEĞİŞTİRMİŞLER

Suriyeli savaş mağdurlarına Türk makamlarından gelecek yardımlar için köprü olan Erdoğan’ın olay günü Trabzon’a gideceği, kendisi gibi öğrenci olan iki arkadaşının da Hatay’a gideceği için bir parkta buluştukları öğrenildi. Buluştukları parkta kediden korkan bir arkadaşının; ‘Buradan Kalkalım’ demesi üzerine Köker sitesi altındaki parka geldikleri ve burada 10 dakika oturdukları da belirtildi.

ANNESİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

Erdoğan’ın Suriye’nin Şam ilinde bulanan ailesi ise bir şok yaşadı. Oğullarının ölüm sonrası cenaze işlemleri için Türkiye’ye gelen aile, oğullarının cansız bedenini Suriye’ye götüreceği öğrenildi. Öte yandan Ahmet Erdoğan’ın annesi Hummeye Havla’nın Şam Üniversitesinde öğretim görevlisi olduğu, ablasının ise yine aynı üniversitede tıp okuduğu öğrenildi.

İDLİB VALİSİNE YANIT

Ahmet Erdoğan’ın Suriye’de İdlib Valisine; “Bana burayı verin iki yıla dünya kenti yaparım” dediği öğrenildi. Okulda ve sivil yaşamında sevilen Ahmet Erdoğan’ın derslerinin ise iyi olduğu öğrenildi.

YETİM ÇOÇUKLAR MORGA AKIN ETTİ

Ahmet Erdoğan’ın vefat haberini alan yardım ettiği çocuklar ve kimsesiz aileler Morga akın etti. Burada Erdoğan’ın annesi ve babasına başsağlığı dileyen aileler ise büyük kayıplarının olduğunu Erdoğan’ın her zaman kendilerine manevi destek verdiğini belirttiler.

ARKADAŞLARI HALA ŞOKTA

Olay sonrası gazetemiz haber merkezinin ulaştığı bir arkadaşı şöyle konuştu: “Ahmet’in ölümüne hala inanamıyoruz. Kendisi çevresinde sayılan sevilen biriydi. Kimseye kötülüğü olmayan pozitif biriydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok severdi. Onun için dünya lideri derdi. Kaybımız büyük. Suriye’den savaş dolayısıyla Kahramanmaraş’a gelen tüm yardıma muhtaç Suriyeliler için yardım toplardı. Allah rahmet eylesin” dedi.

VİDEODA HERŞEY GÖRÜLÜYOR

Öte yandan Ahmet Erdoğan’ın başına ağa düşmesi sonucu arkadaşları tarafından çekilen videoda, şoka giren hastalar için uygulanması gereken ayakların baş kısmını geçecek şekilde kaldırılmasını kafası kanayan gence uygulanması ise kan dondurdu. Polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı, görüntülerdeki kişinin ise bilinçli veya bilinçsiz bir ilk yardım yaptığı ise araştırılıyor.

UZMANLAR NE DİYOR

Uzmanların görüşüne göre ise: “ Yaralıyı mümkün oldu kadar yerinden oynatmamak gerek. Eğer başta kanama varsa ve ilk yardım bilmiyorsak ivedilikle 112’yi arayıp operatörün bizi yönlendirmesini sağlamak gerekiyor. Kaza veya olay anında sakin olmak ve soğukkanlılık ile müdahale edilmesi gerekir” dendi

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz