Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Yalak Mahallesinde yaptığı kaçak kazı operasyonunda 3 kişi yakalandı. Yakalanan şahısların yanlarında 1 adet traktör kepçe, 1 adet binek araç, kazma ve kürek ele geçirildi. Öte yandan yakalanan kişilerin arasında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğünde çalışan ve 8-22 Kasım tarihleri arasında izinli olduğu öğrenilen H.C.S., olduğu öğrenildi.

2013 YILINDA EMEKLİ BİNBAŞI OPEARSYONU

Öte yandan Kahramanmaraş Jandarması 2013 yılında kendini MİT görevlisi olarak tanıtan 9 kişiyi kaçak kazı yaparken yakalamıştı.

OLAY

Kahramanmaraş’ta kendini MİT görevlisi olarak tanıtan emekli bir binbaşı ve 9 kişi, iş makineleri ile kazı yaptığı esnada jandarma tarafından yakalandı. Kimlik sorulması üzerine başlayan serüven adli makamlarda son buldu.

Dulkadiroğlu ilçesine bağlı 7 kuyular mevkiinde devriye adan jandarma ekipleri, iş makineleri ile kazı yapıldığını gördü. Kazı alanına doğru yaklaşan jandarma ekiplerini emekli binbaşı Ümit Gür, karşıladı. Kendini MİT görevlisi olarak tanıtan Ü G, burada MİT adına kazı yaptığını ve bu kazının hiçbir suretle durdurulamayacağını söyledi. Bunun üzerine jandarma ekipleri kazı yapmak için izin belgelerinin olup olmadığını sordu. Belgenin gösterilememesi üzerine konu MİT’e bildirildi. Olay yerine gelen iki istihbaratçı, Ü G'nin MİT ile alakasının olmadığını söyledi. Aslen Antalya nufüsuna kayıtlı Ü G ve ekibi jandarma tarafından gözaltına alındı. Şahısların, bölgede Germenica kentine ait bazı önemli kişilerin mezarları bulunduğu ve mezarların içinde ise çok kıymetli eşyaları almaya çalıştığı bildirildi. Dulkadiroğlu İlçe Jandarma komutanlığı  ekiplerince hastane kontrolüne götürülen ve içinde kaçak kazı suçundan yakalanması bulunan M T, emekli levazım binbaşı emeklisi Ü G, T S, G T ve Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörükselim Ek Binası Personel Şefi M A ile ismi öğrenilemeyen diğer kişiler adli makamlara götürüldü.  Bölgede arkeologlar tarafından yeni kazı yapacağı öne sürülürken, sahte mitçiler ve ekiplerinin burayı nasıl keşfettiği ise bilinmiyor.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz