MİNİBÜSTEN ATLADI ARAZİYE KAÇTI

Kahramanmaraş Polisi, gezici hırsızlara nefes aldırmıyor. İl girişlerini sıkı tutan polis, nitelikli suçluları şehre girmeden yakalıyor. Son günlerde özellikle şehre hırsızlık için gelen ve şehir girişinde yakalayan Kahramanmaraş Polisi yine şehre hırsızlık için gelen Bayana geçit vermedi. Bugün öğle saatlerinde Mobil Park Ekibi Kayseri Yolu Kılavuzlu mesire alanından şehre girmek üzere olan bir minibüsü şüphe üzerine durdurdu. Polis ekibini fark eden bir bayan minibüsten atlayıp araziye kaçtı. Şüpheli bayan şahıs kovalamaca sonucu yakalandı.  Kimliği olmayan bayan, kendisini Sibel G. olarak tanıttı. Ancak polis ekiplerine kimliği hakkında detaylı bilgi veremedi ve çelişkiye düştü.  Polis, şüpheli bayanı parmak izi tetkiki amacıyla Emniyet Müdürlüğüne götürdü. Parmak izi tespiti sonucunda bayanın gerçek kimliğinin Pınar Ö. olduğu anlaşıldı.

CEZAEVİ FİRARİSİ, 5 YIL CEZASI VAR

Kimliksiz olduğu tespit edilen bayanın kendini değişik illerde 4 ayrı kimlik ile tanıtan, hırsızlık konularından 39 suç kaydı olan, cezaevi firarisi olan ve 12 ayrı hırsızlık suçundan aranan suç makinesi olduğu belirlendi. Ayrıca şahsın 5 yıl kesinleşmiş hapis ile de arandığı öğrenildi.

4 AYRI İSİMLE ÇOK SAYIDA İLDE HIRSIZLIK

 Kendisini Îstanbul ve ilçeleri, Kocaeli ilçeleri,  Ankara, Gaziantep gibi yerlerde 4 ayrı kimlik ile tanıttığı ve bu illerde gerçekleşen 12 ayrı hırsızlık suçundan arandığı, İstanbul ilinden cezaevi firarisi olduğu kendisini Sibel G., Narin Ü., Aygül G. Pınar Ö. isimleriyle 4 ayrı kimlikte tanıttığı belirlendi. Adeta suç makinesi olan bayanın, birçok ilde evden hırsızlık olayını gerçekleştiren azılı bir suçlu olduğu ortaya çıktı.Şüpheli şahıs gözaltına alınarak Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Onikişubat İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

EMNİYET UYARDI

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından gezici hırsızlık şebekelerine yönelik önleyici, caydırıcı ve engelleyici uygulamalara devam ediliyor.İl Merkezi ve ilçelerde meydana gelen evden hırsızlık olaylarının büyük çoğunluğun ev zilleri çalan sözde bohçacı ve dilenci görünümlü bayanların gerçekleştirdiğini ifade eden yetkililer, bu gibi şüphelileri gören vatandaşların anında 155 Polis imdat telefonunu aramalarını, arayan vatandaşların isimlerin gizli tutulduğu belirtildi. Zile basan şüpheli bayanların kapı açılmayınca evlerin boş olduğunu tespit ederek hırsızlık amaçlı evlere girdikleri hatırlatıldı.

KAPILARI ANAHTAR İLE KİLİTLEYİN

Bohçacı ve dilenci görünümlü şüpheli bayanların hırsızlık amaçlı eve girememesi için kapıların anahtar ile kilitlenmesinin gerektiğini vurgulayan uzmanlar, kapıların sadece çekilerek kilitlenmeden bırakılması halinde kolayca açılabileceğini belirtti. Genellikle bu tarz bayanların yanlarında kapı açmaya yarar plastik aparat olduğunu, sadece çekilerek kapatılan kapıları, kapı ara boşluğundan kart sokmak suretiyle kapı dili düşürüp birkaç saniyede açabildikleri ve bu konuda dikkatli olunarak kapıların anahtar ile mutlaka kilitlenmesi vurgulandı.

HABER:BURHAN KARAGÖZ

Editör: Mahmut Beyaz