Şırnak’ın İdil ilçesi Yenimahalle’de PKK’lılarla çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Mustafa Kalfe (22) için Şırnak’ta tören düzenlendi.

Dün Şırnak’ın İdil ilçesi Yenimahalle’de PKK’lılarla çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı İdil Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Kalfe için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törene Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, şehidin silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.
Şehit Uzman çavuş Mustafa Kalfe’nin Türk bayrağına sarılı cenazesi Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na getirilerek katafalka konuldu. Törende, şehidin öz geçmişi okunarak, dua edildi. Şehit Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe’nin cenazesi kötü hava koşullarından dolayı helikopter yerine ambulans ile Şerafettin Elçi Havalimanı’na gönderilerek oradan uçak ile memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine uğurlandı. İHA

Editör: Mahmut Beyaz