1999 yılında eşinden boşanan ve 5 çocuğu olan Selma Boz’un hayatı 2 yıl önce zindana döndü. 21 yaşındaki oğlu Alparslan E., uyuşturucu batağına düştü. Evdeki her şeyi satan Alparslan E., para bulamadığı zaman ise sinir krizleri geçirdi. Oğlunun bu haline dayanamayan anne ise 6 ay önce kanser olduğunu öğrendi. Hayatı iki kat zorlaşan Selma Boz, oğlunun 5 ay önce kendi kimliğini kullanarak babasından aldığı maaşın üzerine kredi çekince iyiden iyiye maddi sıkıntılar çekmeye başladı. 10-15 gün eve gelmeyen oğlu için karakola kayıp başvurusunda bulanan anne Selma Boz, devlet büyüklerinden yardım istiyor. Şu anda kanser hastası olduğu için iyi beslenmesi gereken anne, her türlü gıdadan uzak bir yaşam sürdürmeye çalışıyor. Hepatit B virüsü taşıyan oğlu ile aynı evde yaşamını sürdüren anneye mikrop bulaşması takdirde ölüme bir adım daha yakınlaşacak.

İYİ BESLENMEM GEREK

Hayatı zindana dönen ve son çare olarak Manşet Gazetesi’nden Mustafa Kılınç ve Türkoğlu Haber Gazetesi’nden Ahmet Güneçıkan’a konuşan Selma Boz, kendisine yardım edilmesini istedi. Boz: “Doğru düzgün tedavi olamıyorum, beslenemiyorum. Doktorların yanına gittiğim zaman, bana vitaminsizlikten dolayı böyle olduğumu söylüyorlar. Bana sürekli meyve yemem gerektiğini söylüyor doktorlar. Ama ben meyve alamıyorum, çünkü çocuk evimde hiçbir şey bırakmadı. Dolabım olsun, çamaşır makinem olsun hiçbir şeyimi bırakmadı. Zaten maaşıma da el koydular, bundan dolayı yardım talep ediyorum Allah Rızası için. Ben bu hastalığa 6 ay önce yakalandım”

16 YAŞINDA BAŞLAMIŞ

Oğlunun 16 yaşında madde kullanımına başladığını belirten Anne Selma Boz şöyle konuştu: “Benim oğlum 16 yaşında başlamış maddeye, ama 2 yıl önce öğrendim. Hatta şuan kullandığı maddeler evde bile mevcut. 2 gün önce akrabalardan bir tanesi ceviz vermişti ama oğlum onları da götürmüş. Kapıdan dışarı bile çıkamıyorum. Evde ne bulsa götürüyor, evimde hiçbir şeyimi bırakmadı. Banka benim maaşıma da el koydu. Çocuğumun bana bir zararı olmuyor. Evde maddeyi kullandığı zaman bir köşeye sızıp kalıyor, bana bir zararı olmuyor. Ama kendinin cebinde para olmadığı zaman evde yapmadığını bırakmıyor. Yani tek derdi para. Madde almak için para bulmaya çalışıyor. Ben mahkeme kararı ile çocuğumu 42 gün boyunca hastanede yatırdım ama geldikten bir gün sonra tekrar başladı maddeye. Sağlık Bakanlığı’na müracaat ettim ben oğlum madde bağımlısı olduğu için tedavi olması gerektiği için ama bu defa da kendi gitmek istemiyor. Çok ısrar ediyorum oğlum hastaneye gidelim diye ama hiçbir şekilde kabul etmiyor”

KAYMAKAMLIĞA GİTTİM

Boz, şöyle konuştu: “Ben kaymakamlığa da gittim. Yol parası yardımı almak için yetkililerle görüşmek için yardım talebinde bulundum. Çünkü bende ne para var ne de başka bir şey. Daha sonra Kaymakam bizi Sağlık Bakanlığı’na gönderdi. Biz yardımcı olamayız dediler. Ben çok bir şey istememiştim. Sadece odun kömür yardımı için gitmiştim daha sonra da durumumu anlatmıştım ama yardımcı olamadılar. Sağlık Bakanlığı’na gönderdiler bizi, Bakanlıkta Ambulans ile Yenişehir Hastanesi’ne gönderdiler. Daha sonra oradan bir tane psikiyatri doktoru ile görüştürdüler ve bir rapor verdiler. Rapor ile bizde bir şey yapamadık sonra da eve geldik. Bizi Adana’ya bırakabilirlerdi en azından, ama yapmadılar.

Çocuğumun evden başka hiçbir yere zararı çok yok. 21 yaşında şimdilik ama maddeye 16 yaşında başlamış dediğim gibi bende 2 yıl önce öğrendim. Şuanda da yanımda madde kullanıyor ama bir şey yapamıyorum.

MADDEYİ SATANLAR EVE GELİYOR

Bunu satanlar zaten buraya gelip gidiyorlar. Eve gelip evinden alıyorlar çocuğumu. Biz bir şey yapamıyoruz. Benim 1 yıl oldu ev kiram birikti. Elimden de bir şey gelmiyor, ev sahibi  beni çıkartmak istiyor ama benim gidebilecek bir yerim yok. Elektrik ve suya zaten komşularım yardım ediyor. Ben hasta olduğum için Kemoterapi ’ye gidiyorum ona bile çok para gidiyor ama sağlığım için bile verebilecek bir kuruşum kalmadı. Bundan dolayı ben halkımızdan bir yardım eli bekliyorum”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz