Edinilen bilgiye göre Altınşehir Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halinde olan ve olaydan döndüğü öğrenilen sivil polis ekip aracı, tahliye yoldan aniden önüne çıkan 06 ACY 739 plakalı otomobile çarpmamak için son anda manevra yaptı. Kazadan kıl payı kurtularak ölümden dönen polis ekipleri, kazaya davetiye çıkaran ve ardından bir şey olmamış gibi yoluna devam eden aracın önünü keserek, durdurdu. Kaza tehlikesinin şokunu atlatamayan polis ekipleri, durdukları aracın sürücüsünü görünce ikinci bir şok yaşadı. Direksiyon koltuğundan bir çocuğun indiğini gören ekipler, trafik ekiplerini olay yerine çağırdı.

Gelen trafik ekipleri, durdurulan aracın sürüsünün 15 yaşındaki H.K. olduğunu belirlerken yanında ise dedesi M.E.K.'nin olduğunu tespit etti. Gelen trafik ekipleri tarafından 15 yaşındaki ehliyetsiz sürücü H.K.'ye bir daha ehliyetsiz araç kullanmaması konusunda uyarılar yaparken, ehliyetsiz ve yaşı küçük torununa araç veren dedeye bin 736 TL para cezası kesti. Atlatılan kazaya rağmen dede M.E.K., polis ekiplerini ceza yazmaması konusunda uzun süre ikna etmeye çalıştı.

İşlemlerin ardından ekipler, bir süre yaşı küçük olması nedeniyle cezai işlemin yapılmadığı çocuğa ise kazalarda ölen yaşı küçük ve ehliyetsiz çocukları örnek göstererek, ehliyeti alana kadar direksiyon başına geçmemesi gerektiğini anlattı. 

İHA

Editör: Mahmut Beyaz