Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, suç ve suçluyla mücadele kapsamında havaya ateş eden magandalara, çoğunluğu sabıkalı silah taşıyan kişilere soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, polis ekipleri huzur uygulamalarında silahla meydana gelmesi muhtemel olayları engellemek için yoğun önlemler aldı. Silahla gerçekleşebilecek her türlü olaya anında müdahale eden polis, olay yerlerine seri şekilde intikal ederek şüphelileri silahlarla birlikte yakaladı.

 Çok sayıda adrese yapılan baskınlarla, 28 kişi, sokakta üzerinde silah taşırken yakalanan 37 kişi suçüstü, ikametinde, aracında ve işyerinde silah ele geçirilen 33 kişi, silahla  icrai rezalet yaparken yakalanan 4 kişi  ve olaydan sonra silahla  kaçan 5 kişi yakalandı. Toplamda 107 şahıstan 6'sı ruhsatlı 43'ü ruhsatsız 49 adet tabanca, 20 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 27 adet ruhsatsız av tüfeği, 17 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Yakalanan 107 şahıs hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.  
Emniyet Müdürlüğü, silahlarla havaya ateş eden magandalarla etkin mücadeleye devam edileceğini, vatandaşların can ve mal güvenliği için her türlü tedbirin alındığını ifade etti.

HABER: BURHAN KARAGÖZ