Olay, geçtiğimiz günlerde Dulkadiroğlu ilçesi Aksu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre şehir merkezinden Aksu Mahallesi istikametine toplu taşımacılık yapan belediye halk otobüsüne S.B. isimli bir şahıs bindi. Otobüste uzun süre yükses sesle telefonla konuşan şahıs, zaman zaman da konuştuğu kişiyle sin kaflı cümleler kurarak Aksu Mahallesi’ne otobüsle geldiğini söyledi. Aksu Mahallesi’ne geldiği esnada otobüsün önü şahsın husumetlileri tarafından otomobille kesilerek, durduruldu. Bu sırada otobüsten husumetlilerinin yanına inen şahıs, V. K. (26), D.M.Ç. (25) ve M.Ş.(25) ile yumruk yumruğa kavgaya tutuştu. Kavganın büyümesi üzerine taraflar birbirine bıçaklarla saldırdı. Şahıslar arasında çıkan bıçaklı kavgada otobüsün şoförü de dahil olmak üzere 3 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan otobüs şoförü F.Ç.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Yaşanan olay ise anbean otobüsün güvenlik kamerasına yansıdı.

İYİLİK YAPARKEN AZ KALSIN CANINDAN OLUYORDU!

Görüntülerde şahsın araçtan inerek husumetlileriyle kavga ettiği esnada yaralanması üzerine otobüs şoförünün olayı sakinleştirmek adına kapıları açarak şahsı otobüste korumaya aldığı görüldü. Şoförün iyi niyeti ise az kalsın canına mal oluyordu. Bıçaklanan S.B. yaşadığı şokla, kendini koruyan otobüs şoförünü ‘beni vurdular’ diyerek göğsünden bıçakladı. Bu esnada araya otobüste bulunan ve şahsın yakını olduğu tahmin edilen kadın girdi. Şoför F.Ç.’yi bıçaklayan şahıs otobüsten inerken, şoförün ‘Yav bana niye bıçak vuruyorsun ede ya, kardeş bana niye bıçak vuruyorsun sen’ demesi görüntülere yansıdı.

HEM KENDİNİ HEM DE KENDİNİ BIÇAKLAYAN ŞAHSI HASTANEYE YETİŞTİRDİ

Hiç tanımadığı şahsın hayatını kurtarırken, az kalsın canından olan otobüs şoförü, hem kendini hem de kendini bıçaklayan şahsı hastaneye yetiştirdi. Yaralanması üzerine olayın sıcaklığıyla büyük bir soğukkanlılıkla şoför koltuğuna geçen F.Ç., tedavi olmak amacıyla kendini bıçaklayan  diğer yaralı şahsı da alarak Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne gitti. Otobüs şoförü F.Ç., hastaneye yetişse de kan kaybı sebebiyle fenalaştı. F.Ç.’nin tedavisine yoğun bakımda devam edildiği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, olaya karışan V. K. (26), D.M.Ç. (25) ve M.Ş.(25) isimli şahısların olayda kullanılan 1 adet kurusıkı tabanca ve 2 adet bıçak ile birlikte Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınan ve emniyette işlemleri tamamlanan 3 şahıstan V.K. ve D.M.Ç.’nin tutuklanarak cezaevine gönderildiği, M.Ş.’nin ise serbest kaldığı öğrenildi. Tartıştığı kişiler tarafından bıçakla yaralanan ve aynı zamanda otobüs şoförünü de yaralayan S.B.’nin de hastanede tedavisine devam ediliyor. S.B., tedavisi tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edilecek.

Öte yandan otobüs şoförünün meslektaşları ise olaya tepki göstererek, can güvenliklerinin olmadığını belirtti. Otobüs şoförleri, yetkililerden yeni önlemlerin alınmasını talep etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz