Olay, sosyal medya kullanıcısının "Kırtasiye sahibi M.D. 12 yaşındaki yeğenimi taciz etti. O çevrede olan herkes kendine dikkat etsin, bugün bizim başımıza gelen yarın sizin başınıza gelebilir" tiwiti ile ortaya çıktı. Sosyal medya kullanıcısının  bu tiwiti çok sayıda retweet aldı. İddialar üzerine Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı ve tacize uğradığı iddia edilen kız bulunup ifadesi alınırken, kızı taciz ettiği öne sürülen M.D. de polis tarafından gözaltına alındı.

Şüphelinin emniyetteki sorgusu devam ederken, Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da bir açıklama yapıldı. İddialarla ilgili soruşturmanın titizlikle devam ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

" Elbistan İlçesinde bir kız çocuğunun cinsel istismar edilmesi olayı ile ilgili bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında çıkan haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Olayın Cumhuriyet Başsavcılığımızca öğrenilmesi üzerine derhal soruşturma işlemlerine başlanılmış, olayın şüphelisi 28 Nisan 2021 tarihinde gözaltına alınmıştır. Suç mağdurunun yaşının küçük olması sebebiyle uzmanlar eşliğinde beyanının alınabilmesi amacıyla Kahramanmaraş Çocuk İzleme Merkezinde ifadesinin alınması işlemlerine devam edilmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca suça yönelik delillerin eksiksiz bir şekilde toplanması konusunda Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gerekli talimatlar verilmiştir. Olayla ilgili soruşturma işlemleri titizlikle yürütülmektedir."

Editör: Mahmut Beyaz