Edinilen bilgiye göre,  Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kentte yabancı uyruklu kişilere, gerekli izinler alınmadan tedavi hizmeti verildiği ve ilaç satışı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Polis ekipleri, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde önceden belirlenen 6 ayrı adreste yaptıkları istihbarı çalışmalar sonucu burada yasadışı yollarla tedavi yapan kişileri takibe aldı.

6 AYRI ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine söz konusu kişilerin yakalanmasına yönelik harekete geçen ekipler, 6 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı. Baskında Suriye uyruklu kişilerce kiralanan evlerde oluşturulan sözde poliklinikler ve eczanelerde, çok sayıda ilaç ile aralarında cihazlarında bulunduğu tıbbi malzemeler ele geçirildi. Operasyonda,  doktorluk yaptığı öne sürülen 6 kişi ve muayene olmayan gelen 35 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

DÜŞÜK HAPI, CİNSEL GÜCÜ ARTIRICI HAPLAR ELE GEÇİRİLDİ

Adreslere çağrılan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince de incelenen ilaçlar arasında, düşük hapı, antibiyotik, ağrı kesici ve cinsel gücü artırıcı hapların bulunduğu öğrenildi.  Ayrıca söz konusu polikliniklerde, hamile yabancı kadınların gebelik süreçlerinin kontrol edildiği ve sonlandırılması için tıbbi müdahalede bulunulduğu da belirlendi.  Öte yandan, operasyonun devam ettiği dakikalarda, muayenehanelere tedavi olmak ya da ilaç almak için gelen yabancı uyruklu kişilerin, polisleri görünce kaçmaya çalıştıkları görüldü. Ancak polis ekipleri, kimsenin kaçmasına izin vermedi. Şüphelilerin olası polis baskınlarına karşı güvenlik kameralı önlem aldıkları da ortaya çıktı.

HABER: KÜBRA ŞİMŞİR

Editör: Mahmut Beyaz