İddiaya göre, 58 ACA 912 plakalı TIR ile Sivas'tan Kahramanmaraş'a gelen Şükrü K., Türkoğlu İlçesi Çakallı mevkiinde seyir halinde iken bir otomobilde bulunan kimliği belirsiz şahıslarla tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Şükrü K., feci şekilde darp edilerek olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şükrü K., hastaneye kaldırılınca, yol ortasında kalan TIR'ı güvenli bir bölgeye alması için Kahramanmaraş'ta yaşayan arkadaşı Ali Ordu'yu arayarak yardım istedi.

POLİS KISA SÜREDE YAKALADI

 Ali Ordu'nun TIR'ı bölgeden alarak evine doğru yola çıktığı sırada, GPRS'den TIR'ı takip eden ve Sivas'ta yaşayan aracın sahibi, şoförü darp edildikten sonra TIR'ının da çalındığını düşünerek polisi aradı. İhbar üzerine harekete geçen Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ali Ordu yönetimindeki TIR’ı Batı Çevre Yolu'nda durdurdu. Yapılan inceleme sonrasında TIR’ın sahibinin konuyu yanlış anladığı ortaya çıktı.

YANLIŞ ANLAŞILMADAN KAYNAKLI

Konunun tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirten Ali Ordu, “Şükrü benim arkadaşımdır. Geç saatte beni arayarak Türkoğlu İlçesi’nde kimliği belirsiz şahıslarca saldırıya uğradığını ve hastane kaldırıldığını TIR’ı da güvenli bir bölgeye almamı söyledi. Bende bunun üzerine TIR’ı bulunduğu yerden alarak evime yakın yere getiriyordum. O sırada ekipler durdurdu. Ortada gasp olayı yoktur, tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: Mahmut Beyaz