Edinilen bilgilere göre,  Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı  Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kahramanmaraş, Kayseri ve Gaziantep illerinde DEAŞ terör örgütü adına Faaliyet gösterdiği tespit edilen 6 kişinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda adreslerinde basılan S.A.(38), A.S. (44), H.H. (60), E.K. (38), H.E.H (33), ve A.S. (34) isimli (6) şüpheli şahıs yakalandı.

ÇOK SAYIDA BOMBALI EYLEM

Şahıslardan A.S. (34) isimli şüphelinin, bomba düzenekleri üzerine eğitimler aldığı ve eğitimlerle 2013-2015 yılları arasında Suriye- Halep bölgesinde DEAŞ terör örgütü adına birçok silahlı ve bombalı eylem düzenlediği öğrenildi.

KADI/İMAM GÖREVİNDEYDİ

S.A. (38) şüphelinin  ise yine aynı dönem içerisinde DEAŞ terör örgütü içerisinde "Kadı/İmam olarak Sözde Emir" konumunda faaliyet yürüttüğü, Halep bölgesinde yaşayan halka "CİHAD" çağrıları yaparak DEAŞ Terör örgütüne katılmalarını sağladığı, ayrıca çocuklara ve gençlere ideolojik olarak dini ve şer'i eğitimler verdiği tespit edilmiştir.
Ayrıca diğer (4) şüphelinin ise yine aynı dönem içerisinde DEAŞ terör örgütü içerisinde silahlı faaliyet yürüttüğü tespit edildi.
Gözaltı işlemleri tamamlanan 6 kişi, adliyeye sevk edildi.

HABER: KÜBRA ŞİMŞİR

Editör: Mahmut Beyaz