Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler; havaya ateş eden, çoğunluğu sabıkalı silah taşıyan ve olaylarda silah kullanmaya yeltenen kişilere fırsat vermiyor. Bu çerçevede ekiplerin son bir haftalık çalışmasında 15 kişi yakalandı. Bu kişilerden 1 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet ruhsatsız tüfek, 8 adet kurusıkı tabanca olmak üzere toplam 16 adet silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi.
Öte yandan, ekiplerin park ve bahçelerde yaptığı denetimlerde ise 4 şahıs üzerinden suçta kullanılabilecek bıçaklar ele geçirildi. Bu bıçaklara el konularak, şahıslara emre aykırı davranıştan işlem yapıldı. Silahla yakalanan 15 şahsa da adli ve İdari İşlem yapıldı.
Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Ateşli silahlarla vatandaşlarımızın huzur ve sükûnetini bozan, havaya ateş eden şahıslara yönelik etkin mücadele yürütülerek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için her türlü tedbir alınmaya devam edilecektir” denildi.
Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2022, 17:23