Olay yaklaşık bir yıl önce Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Mahallesi'nde meydana gelmişti. 28 yaşındaki iki çocuk annesi Gül Gülizar Ayalp'ten bir süre haber alamayan yakınları, durumu jandarma ekiplerine bildirmiş, aile kızlarının bulunması için bir televizyon kanalında yayınlanan programa da çıkarak yardım istemişti. Konuyla ilgili harekete geçen Narlı Jandarma Komutanlığı ekipleri kayıp olarak aranan Ayalp'in bulunması için çalışma başlatırken olayın şüphelisi Gül Gülizar Ayalp'in eşi Kemal Ayalp ve sevgilisi olduğu ileri sürülen Güler Ö. isimli kadın hakkında da gözaltı kararı çıkarılarak yakalanmıştı. Jandarma tarafından gözaltına alınan Ayalp ve Güler Ö., çıkarıldıkları mahkemece delil yetersizliğinden adlı kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

CANSIZ BEDENİ 22 GÜN SONRA BULUNMUŞTU

Televizyon programında aranan Gül Gülizar Ayalp'in cansız bedeni, 22 gün sonra Gaziantep'in Sehitkamil ilçesine bağlı Bağbaşı Mahallesi yanında bulunan mezarlığın üst kesimindeki çalılıklar arasında jandarma ekiplerince bulunmuştu. Cesedin bulunması sonrası yeniden gözaltına alınan Güler Ö.'nün jandarma karakolunda verdiği ifadede, olay günü Kemal ve eşi Gül Gülizar Ayalp ile beraber arabayla dolaştıklarını, Bağbaşı Mahallesi'ndeki mezarlığın yan tarafına geldiklerini, burada Kemal Ayalp'in pompalı av tüfeğiyle eşi Gül Gülizar Ayalp'i omzundan yaraladığını, daha sonra eşini arabadan indirerek kafasına sıktığını, eşinin cesedini de yol kenarında bulunan çalılıklar arasına sakladığını itiraf etmişti. Bunun üzerine her iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

DURUŞMADA KARAR ÇIKTI

Davanın karar duruşması geçtiğimiz hafta içerisinde yapıldı. Gaziantep 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Mahkeme, Kemal Ayalp'in, 'kasten öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan da 8 yıl hapis cezası verilmesine karar verdi. Güler Ö.,ise 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Editör: Mahmut Beyaz