Kahramanmaraş'ta bir vatandaşın ev almak için bankadan çektiği 139 bin lirasını aracın camını kırarak çalan hırsızlar kaçtıkları Sivas'ta peşlerine düşen polisle çatıştı. Uzun süren kovalamaca sonunda hırsızlık zanlıları Jandarma ve Polisin operasyonu ile kıskıvrak yakalandı.

Film sahnelerini aratmayan hırsızlık olayı dün Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi Tekerek yolunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Elbistan'dan İl merkezine ev almak için gelen Mesut P., önce bankaya, sonra tapuya uğradı. Bankadan çektiği para ile alışveriş merkezi önüne gelen Mesut P., içerisine parasını koyduğu aracını park etti. Alışveriş sonrası aracının yanına gelen vatandaş, araç camının kırıldığını ve içerisindeki paranın ise çalındığını fark ederek polise haber verdi. Kahramanmaraş Emniyeti anında çevrede kamera araştırması yaptı. Olay yerine gelen gri renkli sahte plakalı bir araçtan inen şahısların olayı gerçekleştirdiğini tespit eden polis, aracın izini sürmeye başladı. Şehri terk ettikten sonra plaka değişikliği yapan aracın orijinal plakasına ulaşan polis 40 plakalı aracı il, il takip etti. Son olarak aracın Malatya Hekimhan istikametinden devam ettiğini belirleyen polis, aynı zamanda bu araçla birlikte hareket ettiğini tespit ettiği 2 aracın daha plakasını çevre il ve ilçelere bildirdi.

Toplam 3 araç Malatya Hekimhan ve Sivas Kangal arası yolda fark edildi. polis ve Jandarma araçlarını fark eden araçlar kaçmaya başladı. Uzun bir süre kovalamaca yaşandı. Araçlar yollar tutularak kuşatıldı. Şüpheliler güvenlik güçlerine silahla ateş edince karşılıklı silahlı çatışma yaşandı. ‘Dur’ ikazına uymayan araçlardan biri kazaya karışırken, biri durduruldu. 40 plakalı araç ise takla attı. Olayla ilgili çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyonu yürüten Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin de Sivas'da olduğu belirlendi.

Editör: Mahmut Beyaz