Her yıl bayram yolcuklarında yaşanan o acı senaryolar yaşanmasın, insanlar yollarda heba olmasın diye alınan önlemler, tedbirler yine bu bayramda da alındı. Özellikle İçişleri Bakanlığı’nın talimatı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın işbirliğinde ortak trafik denetimleri gerçekleştirildi. Şehirlerarası yollarda her 20 kilometrede bir kontrol noktaları oluşturuldu. Ekipler, bayram öncesi ve sürecinde sürücülere ikramlarda bulunarak, dikkat etmeleri konusunda sık sık uyardı.

DRONELERLE HAVADAN İZLENDİ
Ayrıca Kurban Bayramı denetimlerinde farklı olarak dronelerle akan trafik havadan kontrol edildi. Kural ihlali yapan ve dronelerle tespit edilen ihlallere karşılık sürücülere para cezası kesildi. Özellikle şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçlarına ağırlık veren ekipler, şehirlerarası toplu taşıma araçlarının sürücülerini ve yolcularını emniyet kemeri takması konusunda uyardı.

TAKVİYE EKİPLERLE DENETİMLER ARTTIRILDI
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı’nda denetimleri daha da sıklaştırmak adına genel hizmetten Bölge Trafik ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne personel takviye etti. Genel hizmet personelinden oluşan trafik ekipleri, herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için 7/24 görevinin başındaydı.

SİVİL DENETİMLERDE OLDU
Yine Kurban Bayramı denetimlerinde polis ekipleri, en çok önem verdiği şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçlarında sivil denetimler gerçekleştirdi. Sivil olarak şehir içi veya şehirlerarası toplu taşıma araçlarına binen polis ekipleri, kurala uymayan sürücülere cezai işlem uyguladı.

KIRMIZI DÜDÜK
Kurban Bayramı’nda trafik kazalarını önlemek ve yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirebilmek amacıyla İçişleri Bakanlığı’nca başlatılan “Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” projesi ile de büyük bir farkındalık yaratıldı.

ÜLKE GENELİNDE ACI BİLANÇO
Kurban Bayramı tatilinde, alınan tüm önlemler ve yapılan tüm uyarılara karşın, bilanço yine ağır oldu. 17 Ağustos Cuma günü mesai bitiminden, Kurban Bayramı tatilinin son gününe kadar yurt genelinde 192 kaza meydana geldi. Bu kazalarda toplam 147 kişi öldü, 702 kişi ise yaralandı.

SON GÜNDE 20 KİŞİ ÖLDÜ
9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son günü 28 kaza meydana geldi. İzmir (3), Bolu (2), Bursa (2), Uşak (2), Ordu (2), Tekirdağ (2), İstanbul (2), Kütahya (2), Şanlıurfa, Hatay, Muğla, Kayseri, Çorum, Manisa, Sakarya, Gaziantep, Amasya, Balıkesir ve Giresun'da meydana gelen kazalarda, 20 kişi öldü, 58 kişi de yaralandı.

CAN KAYBI YAŞANMADI
Ülke genelindeki istatistiki verilere bakıldığı zaman kaza oranlarının sayısı Kahramanmaraş’ta farklılık gösterdi. Özellikle şehir içi ve şehirlerarası yollarda sık sık denetimler yapan Kahramanmaraş Emniyeti, yoğun, özverili ve gayretli çalışmaları sonucu kaza sayılarında düşüş sağladı. Kentte 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 80’i yaralamalı, 57’si maddi hasarlı olmak üzere toplam 137 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 164 kişi yaralandı, bu bayramın sevindirici tarafı ise trafik kazalarında herhangi bir can kaybının yaşanmaması oldu.

GEÇEN YIL NE OLMUŞTU?
Geçen yılki 10 Kurban Bayramı tatilinde Kahramanmaraş’ta 65’i yaralamalı, 59’u maddi hasarlı olmak üzere toplam 125 trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda ise 115 kişi yaralanmış, bir kişi de hayatını kaybetmişti.

Haber: Emre AKKIŞ


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz