Dün gece 21.00 ile 23.00 saatleri arasında Kahramanmaraş ve ilçelerde İl Emniyet Müdürü Cebeloğlu’nunda katılımıyla mevcut huzur ortamının devamının sağlanması amacıyla park ve bahçeler, meydanlar, sokaklar, umuma açık yerler, metruk binalar, çevre yolları ve il merkezinde caddeler üzerinde eş zamanlı olarak ‘Huzur 46-1’ uygulaması yapıldı. 6 ana bölgeye ayrılan il merkezinde ekipler şehrin giriş ve çıkışlarını kontrol ederken, şehir merkezinde 4 ana noktada toplam 13 bölgede 100 ekip, 640 personel, güvenli huzur ortamını sağladı. Uygulama ile en üst seviyeye çıkarılması hedeflenen huzur ve güven ortamı oluşturulurken, suç ve suç işleme niyetindeki şahıslar caydırıldı. Genel Asayiş yönünden yapılan uyguma da aynı zamanda Covid 19 tedbirlerine yönelik de denetimler gerçekleştirildi.

SUÇ VE SUÇLUYLA MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Uygulama detaylar ve Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü olarak izledikleri yol hakkında bilgiler veren Cebeloğlu, şunları konuştu:  “Geldiğimiz günden itibaren hep ifade ettik; Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi rahatsız edecek bütün unsurların üstüne şiddetle gideceğiz. Herkes kurallara uyacak ve bu kurallar çerçevesinde toplumsal bilinçle hareket edecek, bir başkasını rahatsız etmeyecek. Suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.”

VATANDAŞA BİREBİR İLGİ    

Yine uygulama kapsamında evlerin yakınında ki park, bahçeler, meczup binalar kontrol edilebilecek. Bu doğrultuda park mobil ekipleri oluşturduk. Gün içerisinde ekiplerimiz bu alanları sürekli denetliyor. Pandemi uygulaması noktasında da, tabi ki sağlık için hepimiz için parolasıyla sürekli uygulama ve denetimlerimiz devam ediyor. Bu konuda özellikle mahalle bazlı sıkıntılar yaşıyoruz bununla ilgilide mahalle bazlı olarak rehberlik edici uyarıcı çalışmalarımıza da başladık. Ekiplerimiz vatandaşlarımızı sıklıkla gerek, megafon gerekse bizzat yakından uyarıyor.

‘GÜVENLİK KADAR PANDEMİ İLE DE YAKINDAN İLGİLENİYORUZ’

Asayiş ve güvenlikle birlikte bizim için pandemi de önemli. Günün her saatinde bunu vatandaşlarımıza hatırlatacak çalışmalar yapıyoruz.  Toplum Destekli polis şube müdürlüğümüz tarafından 5 bin adet afiş ve broşür bastırdık.  Basılan broşürlerin bir kısmı da kentte bulunan Suriyeli misafirlerimize hitaben Arapça yazılarla basıldı. İlgili birimlerimiz broşürleri esnaf ve mahalle aralarına dağıtıyor.   Hemşerilerimizde istirhamımız, çocuklarının sağlığı, kendi sağlıkları, toplumun genel sağlığı için dikkatli olmalarıdır. Lütfen, maskemizi takalım, mesafemizi koruyalım, hijyene dikkat edelim.

HAVADAN DA DENETİM YAPILDI
Dronelerin havadan destek verdiği ve 3 bin 631 kişinin kimlik kontrolünün yapıldığı eş zamanlı uygulamada hırsızlık, yaralama gibi suçlardan aranan 10 kişi yakalandı. Covid-19 nedeniyle yapılan çalışmalarda ise 16 kişiye  maske takma kuralına uymamaktan 21 bin 785 TL ve 2 kişiye gürültü yapmaktan Kabahatler Kanununa istinaden 374 TL idari para  cezası uygulandı.   277 umuma açık yer, 67 park bahçe, 58 mesire alanı ve yürüyüş alanı ve 78 metruk bina kontrol eden polis, trafik yönünden yapılan denetimlerde de 981 aracı durdurdu, 40'ına  çeşitli kural ihlallerinden toplam 55 bin 663 TL cezai işlem uyguladı.Çalıntı olduğu şüphesiyle 2 motosiklet trafikten men edildi. Sürücü belgesizlikten 15, alkollü araç kullanmaktan 12, modifiye araçtan 7, abartılı egzozdan 5, yüksek sesle müzik dinlemekten 2, diğer maddelerden 82 adet işlem yapılırken, 9 araç ise trafikten men edildi.

HABER: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz