İddiaya göre, Harun Göktaş, daha önce çektiği kredinin taksitini ödemek için bankaya gitti burada kendi adına başka kredilerinde taksitlerinin ödenmediği söylendi. Yapılan kontrolde Göktaş’ın iletişim bilgilerindeki cep telefonu numarasının komşuları Ö.K. ve E.Ş.’ye ait olduğu ortaya çıktı. Harun Göktaş, bunun üzerine yaptığı araştırmada aynı kişilerin 2 ayrı bankadan kendi adına toplam 106 bin liralık 3 ayrı kredi çekildiğini, eşi Ümmühani Göktaş adına da bir başka bankadan 10 bin lira değerinde çiftçi kartı kullandıklarını belirledi.

“KREDİLERE AYLIK 6 BİN LİRA ÖDENMESİ GEREKİYOR”
Bunun üzerine Göktaş çifti, avukat Hacı Ali Akbaba aracılığıyla, Ö.K. ve E.Ş. hakkında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bir tekstil fabrikasında asgari ücretle çalıştığını belirten Harun Göktaş, ödediği kredilerin toplam taksitinin 6 bin liranın üzerinde olduğunu söyledi. Mağdur olduğunu ifade eden Göktaş, “Dükkân komşum bana iyilikle yaklaştı. Bende kendisini dost bilmiştim. Meğer bana yaklaşmasının sebebi beni dolandırmakmış. Telefon numaramı, e-devlet şifremi haberim olmadan ele geçirmiş. Aldığı bu bilgilerle internet bankacılığı üzerinden benim adıma kredi çekmiş. Benim adıma toplamda 106 bin TL 3 kredi çekilmiş. Adıma kredi çekildiğini 3 ay sonra bankaya gittiğimde öğrendim. Krediyi çektiği zaman ise benim telefonum yerine kendi cep telefonu numarasını vermiş ondan ötürü krediden benim hiç haberim olmadı. Komşuma kredi çekip çekmediğini sorduğumda kendisinin yaptığını ve parayı geri ödeyeceğini söyledi. Çekilen kredilere aylık 6 bin lira ödenmesi gerekiyor ancak ben asgari ücretli çalışanım çok zorluk yaşıyorum ve ödeyemiyorum. Şahıslar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum. İnşallah mağduriyetim giderilir” ifadelerini kullandı.    

         

“ADALETE GÜVENİYORUZ”
Ümmühani Göktaş ise başından geçen olayı şu şekilde anlattı: “Benim adıma internet üzerinden Başak Kartım ile 10 bin TL para çekilmiş. Bundan benim hiç haberim yok. Ziraat Bankası kartımı kaybetmiştim. Yenilenen kartımı almak için bankaya gittiğimde adıma 10 bin TL para çekildiğini öğrendim. Üzerime para çeken kişinin telefon numarasını sorgulattım ve bana verilen numara Ö. K. isimli bir vatandaşa ait. Konu ile alakalı savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum. Onlarda beni Siber Suçlarla Mücadele Şubesine gönderdi. Olayla ilgili siber suçları da bilgilendirdim. Şu an bekleme aşamasındayım ama bir sonuç alamadım. Ö. K. ile görüştüm ve kendisi suçunu kabul etti. Parayı geri ödeyeceklerini söylüyorlar ama telefonlarımıza dahi yanıt vermiyorlar, numaralarını değiştirmişler, ulaşamıyoruz. Beni ve eşimi bu şekilde mağdur ettiler. Adalete güveniyoruz.”

“MAĞDURİYETİNİN GİDERİLMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”
Avukat Hacı Ali Akbaba’da, “Müvekkillerim komşularına güvenerek e-devlet şifrelerini veriyorlar. Şahıslar e-devlet sistemi üzerinden internet bankacılığına giriş yapıyor. İnternet bankacılığından numaralarını kendi numaralarını tanımlıyorlar. Bu şekilde krediye başvuruyorlar. Müvekkillerin bundan haberi olmuyor. Olmamasının sebebi de şahısların telefon numaralarını kendi numaralarıyla değiştirmeleri. Aradan 3 ay geçtikten sonra müvekkiller daha önceki kendilerine ait kredi borçlarını ödemek için bankaya gittiklerinde kredi borçlarının daha fazla olduğunu, kendilerinin bilgisi dâhilinde olmadan başka kredilerin çekildiğini öğreniyorlar. Müvekkiller oradaki kayıtlı numaralara baktığında komşularının telefon numaralarının olduğunu görüyorlar. Bunun üzerine o şahıslarla iletişime geçiyorlar. Şahıslar bu işlemi yaptıklarını kabul ediyorlar ve şu anda paralarının olmadığını, olduğu zaman ödeyeceklerini belirtiyorlar. Ama müvekkiller ondan sonraki süreçte kendileriyle hiçbir şekilde irtibat kuramıyor. Telefon numaralarını değiştiriyorlar. Buna ilişkin olarak tarafımıza geldiler. Bizde Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na, ‘Nitelikli dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarından’ suç duyurusunda bulunduk. Şu anda soruşturma dosyamız devam ediyor. Aynı zamanda Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri de bu olayın takipçisi. Müvekkillerin mağduriyetinin giderilmesi için bizde elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz