Edinilen bilgiye göre, T.A. isimli vatandaşa bir telefon geldi. Telefonda kendisinin Fetö Terör Örgütüne karıştığını iddia ederek, polis ve savcı olarak tanıtan kişiler, T.A’dan banka hesabında bulunan parayı çekerek telefonda kendisine vermesi gerektiğini söyledi. Bir telaş içerisinde bankaya giderek hesabında bulunan 11 bin TL’yi çeken T.A.’nın aklına Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’nce sıklıkla yapılan uyarılar geldi.  Bankada duruma ayıkan T.A., polise giderek olan biteni anlattı.  

POLİS VATANDAŞ İŞBİRLİĞİ

Çeteyi çökertmek üzere harekete geçen Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, operasyon için düğmeye basarak, T.A ile işbirliği yaptı. T.A.’ya seri numaraları alınmış paraları veren ekipler T.A, aracılığıyla dolandırıcılarla randevu ayarladı.  Dolandırıcıyla randevulaşan polis T.A. ile birlikte anlaştıkları yere giderek, vatandaş aracılığıyla dolandırıcıya seri numaraları alınmış 11 bin TL’yi teslim etti. T.A.’nın olay yerinden uzaklaşması ile birlikte, dolandırıcıya suçüstü yapan polis, H.T. isimli şahsı kıskıvrak yakaladı.
Gözaltına alınan H.T., emniyetteki işlemlerinden sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ÖRNEK DAVRANIŞ

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nün dolandırıcılık uyarısını dikkate alan vatandaşın örnek davranışı herkes tarafından takdir edilirken, kimsenin mağdur olmaması için Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılara itibar edilmemesi konusunda tekrar uyarılarda bulundu.

HABER KÜBRA ŞİMŞİR

Editör: Mahmut Beyaz