Uyuşturucu satıcılarından, kaçakçılara, hırsızlardan terör örgütü mensuplarına kadar birçok suç alanında birbiri ardına başarılı operasyonlar gerçekleştiren ve suçlulara adeta nefes aldırmayan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, yine önemli bir operasyona imza attı. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, 5 milyon TL değerinde kaçak telefon parçası ve 8 adet imei kopyalama cihazı ele geçirdi. Ele geçirilen kopyalama cihazlarının kaçak telefonların imeilerini sıfırlayarak, yeni imei yüklemede kullanıldığı ve kayıt dışı telefonların bu yolla piyasaya sürüldüğü öğrenildi.

2 ADRESE OPERASYON DÜZENLENDİ
KOM Şubesine bağlı ekipler tarafından kaçakçılıkla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yapıldı. Polisin çalışmasında kent merkezinde bir işyeri ve işyerine ait depo tespit edildi. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ekipler, il merkezinde 2 adrese operasyon yaptı. Operasyonda şüpheli F.A.(27) gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada ise piyasa değeri yaklaşık 5 milyon TL olan toplam 16 bin 126 adet gümrük kaçağı cep telefonu yedek parçası, aksesuarları, 8 adet imei kopyalama box cihazı ve 40 adet box cihaz aparatı ele geçirildi.

BOX CİHAZI KULLANIMA ALINMADAN ELE GEÇİRİLDİ!
Operasyonda ele geçirilen 8 adet imei kopyalama box cihazı sayesinde, gümrük kaçağı olarak ülkeye giren telefonlara imei kopyalaması yapıldığı öğrenildi. Kullanıma alınmadan ele geçirilen cihazlar sayesinde, kaçak olarak getirilen telefonların kullanılmasına engel olunmasında önemli bir operasyon olduğu aktarıldı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz