Geçtiğimiz günlerde Telefonunu satmak isteyen Ç.K isimli bir vatandaş sahte Amerikan doları ile dolandırıldı. Dolandırıcıların çete olduğunu söyleyen Ç.K vatandaşları dikkali olmaları konusunda uyardı.
 
Dolandırıcı mağduru Ç.K, dolandırıcının kendini H.K. olarak tanıttığını ve 22 yaşlarında olduğunu ifade etti. Dolandırıcı H.K‘nın sahte Amerikan doları ile alışveriş yaparak insanları dolandırdığını dile getiren Ç. K, dolandırıcıyla buluştuklardında hesabı öderken de cafeyi dolandırdığını söyledi.
Sahte dolar mağduru Ç. K. şu şekilde konuştu; “İphone 6S Plus telefonu satmak istedim. Çocuk bize Gaziantep'ten geleceğim telefonu satmayın dedi. Çocukla gün içerisinde 3-5 defa konuştuk. Gece saat 22.00'dan beni arayıp sonra Kahramanmaraş'a geldiğini söyleyip bir cafede buluşmak istediğini söyledi. Çocukla oturup telefon hakkında konuştuk. Kendini inşaatçı diye tanıttı, bmw 3-20 arabam var dedi. Arabam var dolar aldım mevzusuna girdi. Bana dolar vermek istedi. Bende sahte olup olmayacağını nerden bileceğim dedim. Çocuk bana diyorki burasında kabartma olur, burada şu amblem olur bunu kimse yapamaz diyor. Halbuki biz yaptık demeye getiriyor. 600 dolar para verdi. Ertesi gün kuyumcaya gidip parayı bozdurmak istedik, ama paralar sahte çıktı. Olduğu gibi karakola gidip, başvuruyu yaptık. Polis, bu paraları nasıl yapmış birebir aynı, bunun devamı vardır dedi. Sattığımız telefon şuan kullanımda görünüyor ama kimin kullandığını bilmiyoruz. Cafeden çıkarkende 100 dolar verdi. Cafede üstüne 250 lira para üstü verdi. Polisler ilk olmadığını ve daha öncesinde başka bir yeride sahte dolarla dolandırdığını söyledi. Cafe'de tekti ama kamera kayıtlarında tek olmadığı belliydi. Bunların bir çete olduğunu düşünülüyor” dedi.
 
Haber: Meliha Şeyda Akçakale
Editör: Mahmut Beyaz