Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde tüm yurtta uyuşturucu ile daha etkin mücadele kapsamında İnternet tabanlı anlık mesajlaşma uygulamaları (Whatsapp vb.) vasıtasıyla şahit olunan Narkotik Suçların ihbar edilmesinin kolaylaştırılması adına yeni bir uygulamaya gidildi. Yeni uygulama ile vatandaş 0552 155 46 46 numaralı telefon hattından direk ihbar almaya başladı. Ayrıca vatandaş bu numaradan anında video ve mesaj paylaşımı yapılabilecek. Yeni uygulamanın tanıtımı için ekipler Ulu Caminden çıkan vatandaşları bilgilendirdi. Burada gazetecilere bir açıklama yapan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yücel Kayadelen, halk ile ele ele olduklarını bu beraberlik sayesinde suçunu ve suçlunun rahat hareket edemeyeceğini belirtti.

HEP GÖRÜNÜR OLACAK

Kayadelen; “Narko Mobil Hakkında şu bilgileri verdi: “Okul çevresinde görev alıp görünür olacaktır. Vatandaşımız çalışmaların hepsinden memnun. Vatandaşımız ile daha yakın olabilmek adına “Narko Mobil” uygulamamızı devreye soktuk.

TÜM ŞUBELERİMİZ İLE KOORDİNELİYİZ

Diğer tüm şubelerimizin hepsi de vatandaşlarımıza Narco Mobil hakkında bilgiler veriyor . özellikle vatandaşımız, narkotik suçlarla ilgili gördüklerini duyduklarını hem video olarak hem telefona çıkar hem de mesaj atarak bize iletebilir. Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nün protokol çerçevesinde 0552 155 46 46 numarasını aldık. 155 bizim polis imdat telefonu, 46 da Kahramanmaraş ilimizin kodu, vatandaşımızın unutmayacağım hep aklında kalacağı bir numara bir numara tespit ettik. Bu telefon numaralarımızdan vatandaşımızla istediğimiz daha yakın olmak, mesafeyi daha çok kısaltmak.

BİZİM AMACIMIZ UZMAN KİŞİLER İLE VATANDAŞI BULUŞTURMAK

Biliyorsunuz vatandaşımızın kanuni hakları var. İşlenen bir suçu veya mağduriyeti olduğu zaman ne yapıyor;155 polis imdat telefonunu arıyor her konuda BİMER ve CİMER buralara da bildirimlerini bulunabiliyor. Bizim amacımız vatandaşımız; bu numarayı aradığı takdirde uzman narkotik ekiplerimiz ye muhatap olacaktır. Kafasını takılan soruları cevaplanacaktır. Ayrıca gördükleri, duydukları suç unsurlarını hem video çekerek bize ulaştıracaklardır. Adli makamlara yapmış olduğumuz dosyaları ileteceğiz. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde de vatandaşın bize bildirdiği narkotik suçlarla alakalı tüm konuları gerekli değerlendirmeleri yaparak gerekli suçları adli makamlara önüne çıkarmamız da vatandaşımızın bize çok bir faydası olacak.

VATANDAŞA DAHA YAKIN OLACAĞIZ

Gördükleri bir konuyu, özellikle bir oluşan suçu canlı canlı çekerek ya da, bize fotoğrafını bu telefonuna Whatsapp grubumuz da var bunu bize gönderdikleri takdirde sonucu ulaşacağımızı çok çabuk netice alacağımızı inanıyorum. Yeter ki bizi arasınlar, yeter ki bize güvensinler. Biz onların varlığını her zaman yanımızda hissediyoruz. Bu numara ile daha da yakın olacağımıza inanıyoruz. Buradan suçlulara seslenmek istiyorum; Vatandaşımız ile biz el ele olacağız.

BAKTIĞI HER YERDE BİZİ GÖRECEKLER

Narkotik madde kullananların, narkotik madde satışını yapan kötü ve art niyetli insanların gereğini yapacağımızı, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda hareket ederek bunları adli makamların önüne çıkartacağımızı bilinmesi istiyoruz. Kötü bir art niyetli insanların ensesindeyiz. Vatandaşlarımız ile birlikte el ele bu kötü niyetli insanları bu ilden temizleyeceğimize biz inanıyoruz. Nereye baksalar bizi görecekler. Vatandaşımızın sayesinde de görecekler baktıkları her yerde Narkotimi”

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz