Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Ekipler okulların da açılmasıyla park ve açık alanlarda yoğun şekilde kimlik kontrolü yapıyor. Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Mobil Park polisleri ve Narkotik Şube sivil Timleri tarafından park ve açık alanlarda kimlik kontrolü ve takip denetimi devam ederken, bu çalışmalara Yunus Timleri ve Resmi motorize devriye ekipleri destek veriyor. Çok sayıda aranan şahsa işlem yapılırken, denetimler esnasında çevreyi rahatsız edenlere Kabahatler konunu kapsamında idari para cezası yazılıyor.

7 YIL 6 AY

Bu kapsamda Polis ekipleri tarafından, Erkenez mahallesi Parkında durumundan şüphelenilen Mersin doğumlu 37 yaşındaki Ö.D. isimli şahsın kimliği kontrol edildi. Yapılan GBT sorgulamasında şahsın, Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak veya sağlamak sucundan 7 yıl 6 Ay hapis cezası olduğu ve arandığı, aynı zamanda da Niğde ilinden cezaevi firarisi olduğu tespit edildi.

6 YIL 8 AY

Aynı gün denetime devam eden ekipler, Kıbrıs Meydanı Civarında durumundan şüphelendikleri bir şahsı kimlik kontrolünden geçirdi. Kimliği sorgulanan 53 yaşındaki D. G.’nin Banka veya kredi yoluyla dolandırıcılık suçundan kesinleşmiş 6 yıl 8 ay cezası olduğu tespit edildi. Yakalanan her iki şahıs da hangi amaçla ilimize geldikleri ile ilgili detaylı sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne görüldü.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz