Milletvekilleri, özellikle bu şehirde, yerelde siyasetin hafızası denilen Ahmet Özdemir, herkesin büyük umut beslediği İl Başkanı Fırat Görgel’e destek vermeli, arka çıkmalıdır. Birbirlerini yalnız bırakırlarsa, faturası acı olur!

Sayın Özdemir, siyasetin Ertuğrul’u sayın Görgel’i ihmal etmemeli, yanında olmalı, desteğini esirgememeli.

Bu, kendisinin de elini güçlendirir!

Yorgunluğunu alır, daha verimli, daha etkin siyaset yapmasına yardımcı olur.

Gerçi Fırat Görgel artistler gibi poz vermiyor, belli etmiyor, sinirlense, canı sıkılsa da renk vermiyor, vebali var diyerek üstlendiği sorumluluğun hakkını vermeye çalışıyor. Ama her ne surette ve zamanda olursa olsun, Ahmet Özdemir vekilim Fırat Görgel’in yanında olmak zorunda.

Bu, kendisinin geleceği için de şart haline gelmiştir.

*

Şunun için diyorum, her ikisi de delikanlı, dürüst, gayretli, el ele verdiklerinde bu şehirde siyaseti zirveye taşıyacak yetenekte insanlar. Görünen dağın uzağı olmuyor. Bakın, parti kan kaybediyor. Giden gidene, yoksa televizyon dizisinin adı gibi ‘Yaprak Dökümü’mü başladı? Parti içinde ve teşkilatlarla çözülme yaşanıyor. Ki hayra alamet değil. Kimse kimseyi kandırmasın!

Kimse kulağının üzerine yatmasın, kimse yazılanlara, söylenenlere ve eleştirilere kulağını kapatmasın, pamuk tıkamasın!

Silkinin ve kendinize gelin!

Siz ayrı gayrı olduğunda, muhalif siyasiler ve basın üzerinize üzerinize gelecektir ki, bunun emareleri de kendini göstermeye başladı.

Bu iyiye giden işaretler değil.

*

Her ikisinin de istikbali büyük!

İkisi bir olduğunda, el ele verdiklerinde siyaset ivme kazanacak, muhalefetin ağzına koz vermeyecek, uyumlu çalışma verime dönüşecek, birlik ve beraberlik mesajı alanlar, farkında olanlar, daha da kenetlenecek!

Onların birlik ve beraberliği kısa sürede semeresini verecek, sesleri Ankara’ya kadar uzanacak, Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın da kulağına gidecek, memnuniyet doğacak.

Yok eğer, ‘sen sensen, ben de benim!’ derseniz, siyaseti dizayn etmek, yeni üyeler kaydedip çıtayı yükseltmek dururken ayrılığa ve gayrılığa davetiye çıkarırsanız, muhalefete prim verirseniz, kısa zamanda çözülür, dağılırsınız!

*

Her ikisini de sever, sayarım. Siyaseti seven, anlayan biri değilim. Ama bir ağabeyi olarak, (akıldaneleri ve basın danışmanları da değilim, biline) geleceğe umutla bakan, geleceği olan bu iki siyaset adamının beraberliği neticesi şehrin kazanımları daha fazla olacaktır.

O bakımdan pergeli açmaları gerekiyor. Pergeli geniş tutarsanız, çalışma alanınız ve ilgi odağınız da büyüyecektir.

Dar bir daire içinde değil, geniş bir alanda çalışma yaparak 2023’e daha hazırlıklı, daha güçlü gireceksiniz.

Siyaseti dizayn ederek, gidenleri ziyaret edip, yeniden partiye kazandırmanın yoluna bakacaksınız. (Ne yapıyorsun kardeşim, nasılsın, iyi misin! Partiye gelmeyi ihmal etme, bizleri unutma, kutlu davayı beraber sürdürelim deyip gönüllerini almayı, gönüllerine dokunmayı deneseniz iyi olacak)

Küstürdüğünüz, uzaklaştırdığınız insanlara yakında çok ihtiyacınız olacak, şayet bazıları gibi kibrinizin esiri, nefsinizin kölesi olduğunuzda tavşan yamaca geçmiş olacak ki (Tayyip Bey’in ifadesi ile atı alan Üsküdar’ı geçmiş olacak) bir daha o ballı lokma tatlısı maaşları, o herkesin gıpta ettiği koltuklara hasret kalacaksınız.

*

Vatandaşa dokunun, telefonlarına çıkın, verdiğiniz sözleri tutun! Tutamayacağınız sözleri de vermeyin! İnsanları kandırmayın, salak yerine koymayın, yedirdik diye de düşünmeyin! Çünkü vatandaş sizden daha uyanık!

Yarın başarı hanesinin notu kırık gelirse, bunun sorumlusu ikiniz olacaksınız! Fatura bana değil, size kesilecek!

Bunu da unutmayın!