Adaletin, hukukun ve yasaların keyfi olduğu yer hukuk devleti değildir. Siz mahkemelere ne kadar güveniyorsunuz? Dünya Adalet Projesinin anketine göre Türkiye 2014 hukukun üstünlüğü endeksinde 59. Sırada iken 2021 ise 139 a gerilemiş durumda. AİHM başvurularında ise yüzde 70 başvuru adil yargılanma hakkında.  Adalet, liyakat ve eğitim önümüzdeki büyük sorunların çözüm anahtarı ancak liyakatsiz insanlar ve eğitimden, hukuktan uzak insanların imkânları keyfi ve yanlış yönlendirmesi bu ülkenin temel sorunudur.

 Ülkede toplumsal olarak büyük bir sorun ise iktidarın ele geçirilen ve gasp edilebilen bir alan olarak görülmesi. İktidar partisini ise devlet zannetmek buna karşı yazılarımda dik durmaya çalışsam bile hala anlamayan insanlar var asıl iktidar millet egemenliğidir. Başta Atatürk ve diğer kurucular bu ülkeyi cumhuriyet olarak kurduklarında egemenlik kayıtsız ve şartsız milletin demişlerdir. Adalet ise bu mülkün temelidir.

   Duruşumuzda değişiklik olmadan dünde bugünde aynı şekilde adaleti ve hukuku savunuyorum. Başörtüsü yasağı ne kadar saçma ise açık giyiniyor diye bir kadını yargılamak aynıdır. Dün şiir okudu diye hapis yatırmakta, muhaliflere kurulan baskıda aynı hatadır. Demokrasi ve insanlık adına her türlü baskı ve hukuksuzluğa omuz omuz dur demek gerekir.