Kahramanmaraş'ta, Onikişubat Belediyesince yapılan kentin ilk sentetik buz ve kaykay pistinde okul ve sınav stresini atmak isteyen öğrenciler moral depoluyor. 

Belediye tarafından ilçenin iki farklı noktasında oluşturulan buz pistleri, kentte ilk olmaları nedeniyle eğlenmek isteyen öğrencilerin ilgi odağı haline geldi.

Her gün 09.00-22.00 saatlerinde hizmet veren buz pistlerinden ücretsiz yararlanılabiliyor. 

Onikişubat Belediye Hanefi Mahçiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutacak olan bu tür projelere her zaman yer vereceklerini söyledi.

- "Stres atıp eğlenebilecekler"

Onikişubat ilçesinde yaşayan vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Mahçiçek, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız parkları yeşil alan ihtiyacı için kullanıyor fakat biz buraları sadece yeşil alan olarak değil, çocuklarımızın aktivite olarak kullanabilecekleri birtakım yeni düzenlemeler ve alanlar yapalım istedik.Kahramanmaraş'ta bugüne kadar yapılmayan buz pisti için iki alan tespit ettik. Bunlardan biri sentetik buz pisti, biri de kaykay pisti. Buralarda çocuklarımız hem enerjileri sarf edip stresleri atacaklar, hem de ihtiyacı olan eğlencelerini sağlayacaklar."

Mahçiçek, gelen tepkilerden memnun olduklarını belirtti.

Çocukların yoğun ders ve sınav temposunun ardından sentetik buz pistinde stres attığını ifade eden Mahçiçek, "Çocuklarımızın enerjisini sarf edecekleri bu tarz yerleri çoğaltmak istiyoruz. Bu vesileyle yavrularımızı başka anlamsız veya kötü alışkanlıklardan uzak tutma imkanımız doğacak. Bu tür projelerle ilgili aile ve çocuklardan aldığımız güzel tepkiler üzerine böyle farklı, güzel ve önemli projelerin hazırlığı içindeyiz" diye konuştu.

- Aileler ve çocuklar mutlu

Kızını sentetik buz pistine getiren Ahmet Kala ise çocukların sosyal etkinlik anlamında evlerde yapabileceği bir şey bulunmadığını, bilgisayar başında zaman geçirmeleri yerine böyle etkinliklerle enerjilerini harcamalarının daha yararlı olduğunu söyledi. 

İlköğretim öğrencilerinden Mert Deliboz da kötü alışkanlıklardan uzak isteyen yaşıtlarının buz pistine gelmesini istedi.

Berke Mert de buz pisti sayesinde tablet ve bilgisayar oyunlarından uzak durduklarını ifade etti. AA


Editör: Mahmut Beyaz