Kahramanmaraş'ta iki çocuk, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişiminde şehit olanlar için hediyelik eşya yapıp satıyor.

Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesinde yaşayan 10 yaşındaki Sude Naz Tuğrul ve 11 yaşındaki Rümeysa Hacer Zıvkara, televizyonlardan şehitler için başlatılan destek kampanyasını görünce hediyelik eşya yapıp satarak buradan kazandıklarıyla kampanyaya destek olmaya karar verdi. Cep harçlıklarından hediyelik eşya malzemesi alan çocuklar, evlerinde kolye ve bileklik gibi eşyalar yapıyor. Çocuklar buradan kazandıklarını biriktirdikten sonra şehit aileleri için açılan hesaplara aktaracak

‘AİLEM DESTEK VERDİ’

Sude Naz Tuğrul, gazetecilere yaptığı açıklamada, hediyelik eşya yapıp parasını da 15 Temmuz'da şehit olanlara vereceklerini söyledi. Arkadaşıyla daha öncede el işi yaptığını söyleyen Tuğrul, "Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz'da şehit olanlar için bir kampanya yaptı. Biz de hemen duyduktan sonra bunları yapmaya başladık. Ailem bu kararımı olumlu karşıladı" dedi. Daha önce sıkılmamak için bu süs eşyalarını yaptıklarını söyleyen Rumeysa Hacer Zıvkara ise "Önce televizyon izlerken bu fikir Sude'nin aklına geldi. Sude, 'bu süs eşyalarını satalım' dedi. Bunları satarak parasını şehit ailelerine göndermek istiyoruz." diye konuştu.

 AA

Editör: Mahmut Beyaz