Türk sporunun ve siyasetinin altına büyük imzalar atarak tarih yazan o dönemin başbakanı rahmetli Turgut Özal siyasi yasakların kaldırılmasında çok büyük rol oynadı. Halkın özgüvenini kazanarak bir sonraki seçimlerde Türkiye Cumhurbaşkanı seçildi. Olimpiyat ve dünya şampiyonu milli halterci rahmetli Naim Süleymanoğlu’nu Türk sporuna kazandırarak Halter Sporunda dünyayı kaldıran cep Herkülü Naim Süleymanoğlu ile ses getirdik.
Allah gani gani rahmet eylesin. Kahramanmaraşspor lisesinde beden eğitimi öğretmenliği yaparken aynı zamanda Pazarcık Aksu Sporda üçüncü ligde oynayıp Güreş Antrenörlüğü yaparak ta geleceğin şampiyonalarını hazırlıyordum.

***
O dönemin Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmetli Mahmut Kanadıkırık ve Hasan Temel Hocam Malatya’da Başbakan Turgut Özal adına çok büyük ödüllü bir güreş festivali olacağını söyleyerek 57 kg sıkletimiz yok takım halinde iddialı olmamız için senin bu güreşe katılmanı istiyoruz dediler.
Ben de hocam bende çok ara verdim ve futbol oynuyorum. Hocam, desem de rahmetli sen dinelsen yeter diyerek beni ikna etti.  Malatya serüveni başladı o dönemin Spor Bakanı Metin Emiroğlu teknik toplantı yaparak Başbakanımızın da finallerde burada olacağını söyledi. Güreş afişlerindeki ödülleri gören eski şampiyonlar antrenörler hatta kafileleri getiren güreş sevdalısı şoförler bile tartılmak istedi. Güreşler müthiş bir gösteri ve şov ile açılışı yapıldı. Kahramanmaraş takımı olarak dört kişi rakipleri eleyerek finale kaldık. Finale ben Adana takımından milli güreşçi Üzeyir Ekici ile karşılaştık. Finaller başladı, ben çift dalıp rakibi indirirken çimde ayağımın kaymasıyla rakip karnının üzerine düşerek ben kısbetten elimi kurtaramadım sağ taraklığım kırıldı. Hakem ne oldu dedi.
Elim kırıldı dedim o zaman bırak dedi. Hasan Hocam ne oldu koçum dedi kırıldı dedim. Ne yapacaksın?  Güreşeceğim dedim. Bir sıfır öne geçmiştim  Hasan Hocama son bir dakikayı bana haber et dedim güreş 15 dakika idi. Ben kontrollü güreşerek elimi fazla risk etmeden son dakikaya 4-1 mağlup girdim. Son bir dakika diye bağırdılar ve ben tüm riskleri göze alarak güreşe başladım 6-4 öne geçerek rakibi tuşladım. Müdürümüz Mahmut Kanadıkırık ve Hasan Hocam bağırıyordu oğlum acelen ne idi daha 25 saniye vardı diyerek, övgü sözler söylediler. Daha sonra beni acilen ambulansla hastaneye götürdüler. Burada film çekildi ve sonucunda da  taraklık kemiğimin iki yerden kırıldığını söylediler. Beni alçıya aldılar ve tedavim bittikten sonra baş pehlivanlık final güreşlerine yetiştik. Spor bakanımız ödül verirken Karakız ne olmuş evladım dedi kırılmış sayın bakanım dedim helal olsun 15 dakika öyle güreştin dedi. Bende takım için dedim hocan seni sevdiği kadar var dedi. beni öperek onurlandırdı. Şampiyon olmak zirvede olmak en güzeli idi ödülü bile unutmuştum. Malatya’da şampiyon olan güreşçi arkadaşlarım. 48 kilogram Süleyman Kenger, 52 kilogram Erdoğan Alıcı, 57 kilogram Cengiz Karakız, 62 kilogram Erol Köklü.
SAĞLIKLA HOŞÇA KALIN.