Malum Manşet Gazetesi köşe yazarlığı yapsam da asıl işim Radyo Müdürlüğü. Ama manşet gazetemiz yan komşum olduğu ve güçlü bağlarımız olduğu için gerek sohbet gerekse istişareyi bol bol yapıyoruz.

Zaman zaman gazetedeki arkadaşlarımızın haber kaynakları konusundaki şikayetlerini de duyuyorum. Şuradan aradılar “bizim haberimiz neden üst kuşakta değil” , “neden haberimiz son sayfalarda” ya da “şunun haberi çok çıkıyor, bizim haberlerimiz az çıkıyor” diye sitem edildiğinden bahsettiler. Bazen de yayınlanan bir haberin ardından arayan yetkililer “keşke haberi bize sorup girseydiniz” diyorlarmış. Ama haberleri kendilerine göre güzel bir sayfada ya da manşetten verildiği zaman verdikleri olumsuz tepkiler kadar, olumlu bir geri dönüş olmaması da ilginç.

Gazete ve internet halkın doğru bilgiye, en kısa sürede ulaşmasını sağlayarak önemli bir kamu görevini zor şartlarda yapmaya çalışan kuruluşlar. Yukarıda bahsettiğimiz sitemlerle, yeri gelir fırçalarla haber yapılacak olsa emin olun hiçbirimiz doğru habere ulaşamayız. Bu sebeple bence kurumların elbette reklam yapma, icraatlarını halka duyurma hakkı olsa da, bunu görevini yapan gazeteci arkadaşlarımızın emeğine saygısızlık ederek yapmaması gerekiyor. Bana göre önemli kurumlardaki yetkililerin bu gibi mevzulara değil de işlerine ve icraatlarına odaklanmaları iyi olur.

Saygılarımla…