Perşembe günü ilimizin ceviz bahçesi Çağlayancerit’teydim. Maraş’a küskün, bu gözden ırak ilçemizi ikinci ziyaretim...

İlk seyahatimde Doğukent –Beşenli yolunu kullanmıştım.İş gezisi nedeniyle bu sefer Pazarcık yolunu tercih ettim.

Pazarcık yolu kullanıldığında, Çağlayancerit-Kahramanmaraş mesafesi ortalama 100 kilometre .... Doğukent üzeri gittinizde mesafe ortalama 60 kilometre. Ama tek şeritli,dar ve virajlı ulaşım insanın yüreğini hoplatıyor. Pazarcık yolu uzun mesafeli olmasına karşı daha rahat ve güvenli...

Çağlayancerit... Yemyeşil ceviz ağaçları,buz gibi suyu ve bunaltıcı yaz sıcağından kaçıp,yayla havasını doya doya ciğerlerinize çekeceğiniz şirin bir adres...

Yaz aylarında gurbetçilerin gelmesiyle şenlenen şirin bir ilçe... Yabancı plakalı araçların bolluğu hemen dikkat çekiyor.

Çağlayancerit denince bir de ünlü et ve balık restoranları akla geliyor. Özellikle balık sevenlerin uğrak noktası...

Yuvam Restoran... İlçenin ünlü canlı alabalık ve kebap lokantalarından biri... İşletme sahibi Mustafa Bey bir gurbetçi... 35 yıldır Avrupa’da... Tam bir memleket sevdalısı;yatırımını da doğduğu topraklara yaptığı için gurur duyuyor.Oldukça samimi yapısı, insana pozitif enerji veriyor.Açıkçası gözleri gülen,sıcak kanlı insanlara her zaman yakınlık duyarım.

Frankfurt’ta bahçe ve çevre peyzajı üzerine şirketi var... Mesleğinin inceliklerini de dört katlı mekanına yansıtmış. Estetik mimarisi ve nezih ortam, insanı ilk bakışta büyülüyor.

İşletmeyi hiçbir destek almadan tamamen kendi öz kaynaklarıyla karşılayarak yapmış... Dört katlı tesisin giriş katı restoran,ikinci katı aile ve toplantı yemekleri gibi organizasyonlar için hazırlanmış. Üçüncü katı cafe ve nargile salonu,çatı katı ise misafirhane olarak düzenlenmiş.

Aşçı İsa Beye gelince ,gerçekten et yemekleri uzmanı. Balık ve et ürünlerinin tadı bir harika... İsa Bey, aynı zamanda işletmenin yöneticisi... Gençlerden oluşturduğu güler yüzlü personel ile iyi bir takım olmuşlar.

Yuvam Restoran ,Çağlayancerit’i kuş bakışı gören bir konumda... Yayla serinliğinde, cevizi ile ünlü ilçemizin ışıklarını seyretmenin keyfini yaşamanızı isterim.

Yeri gelmişken, Doğukent-Çağlayancerit yeni yol projesinin önemine değineyim... Kahramanmaraş-Çağlayancerit kucaklaşmasının bir an önce gerçekleşmesini diliyorum. Böylelikle sadece Maraş değil çevre illerde bu doğal güzellikleri görür ve yaşar...