Tam 2 yıl oldu. Yine bir yıl dönümü. Ama bu kez çeyrek asrı geçmiş ömrümde benim de birebir içinde bulunduğum korku, endişe, şok, gurur ve gözyaşı gibi birbirinden çok farklı duyguların yaşandığı bir anın yıldönümü…

Darbe girişimi olduğunu anladığımızda bir şokla başlayan, devlet büyüklerinden açıklama gecikince endişeye dönüşen, kendi askerimizin bizim silahlarımız, tanklarımız ve uçaklarımızla halkımıza ateş açtığını görünce şok olduğumuz, ama Sayın Cumhurbaşkanımız’ın, Sayın Başbakanımız’ın, vatanını seven güvenlik güçlerimizin ve canını hiçe sayarak tankların önüne çıkan halkımızı görünce de gurur ve gözyaşına dönmüş bir geceydi 15 Temmuz.

Unutmamak ve unutturmamamız gereken, çocuklarımıza derin derin anlatılması gereken çok önemli bir hayat dersi. Darbe yapma teşebbüsünde bulunan vatan hainleri eğer başarılı olsalardı şu an belki de hepimiz ölmüş olurduk. Hamdolsun başaramadılar ve inşallah hiçbir zaman da başaramayacaklar.

Güzel ülkem her geçen gün daha da güçleniyor. Güçlenmeye de devam edecek. Bunu çekemeyen bir dünya ile baş etmek kolay iş değil, o yüzden her türlü tehdite karşı gerekli önlemlerin alınarak, halkımızın bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bunun için de yüce devletimiz gerekli tedbirleri alıyor.

15 Temmuz’un yıl dönümünde o gece şehit olanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize ve vatanın kurtuluşunda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Allah Türkiye’mizi korusun…