İşyerinde bir başarısızlık yaşadığımızda, kovulduğunuzda, ya da büyük emeklerle kurduğunuz işyeri battığında, sanki bütün dünya başınıza yıkılmış gibi hissedersiniz. Sanki bu tek başarısızlık, daha önceki bütün başarılarınızı silmiş gibi gelir. En dipte olduğunuzu sanırsınız ve bu yüzden zirveye tekrar çıkmak fazlasıyla zor ve yıpratıcı gibi görünür.
Ancak başarısızlık yaşadığınızda dünyanın sonu gelmiş gibi davranmak pek de sağlıklı bir şey değil. Unutmayın, herkesin kariyerinde ve özel hayatında, başarısız olduğu zamanlar vardır. Öte yandan kendini başarılı olarak tanımlayan kişilerin ayırt edici özelliği, bu dönemleri leyhlerine çevirip, küllerinden tekrar doğmayı başarmalarıdır

İşte bunu yapabilen insanlar bu hayata kalıcı izler bırakıyor ve adından hep söz ettiriyor. İşte bu insanları bizle beraber çocuklarımız belki de onların torunları dahi bilecek. Bu hayatta daha güzel ne olabilir ki? Bırakılacak en güzel mirastır belki de. Hani derler ya en yükseğe zıplayabilmek için yere temas etmek gerekir diye, galiba haklılar. Ama şunu da bilmek, gerekir olurda dibi görünce ayağa kalkamazsanız. Dibin de dibini yaşarsınız.Bu durumun üstesinden gelip de bir yerlere, büyük bir yerlere ulaşan insanların isimleri ise okuyanın dudağını uçuklatacak cinsten.