Kahramanmaraş’ın batı tarafı özellikle 2000 yılından itibaren gelişmeye başladı. Bu gelişmenin başlıca nedenlerinden biride o dönemde Kahramanmaraş Belediye Başkanı olan Hanefi Mahçiçek’ti. Başkan Mahçiçek, 3 yıla yakın bir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde daha sonra Milletvekili seçildi.

Belediye Başkanlığı döneminde Karasu projesi ile kentin su ihtiyacını büyük ölçüde giderdi ve birçok mahalleyi su çilesinden de kurtarmıştı. Tabi Başkan Mahçiçek’in önemli bir projesi daha vardı ve oda Binevler yürüyüş yoluydu. Bu yürüyüş yolu Kültür Merkezi kavşağından Üngüt İl Jandarma Komutanlığına kadar uzanan bir yol. Yürüyüş yolunun yapılmasıyla da kentin batı tarafı gelişme göstererek çok katlı apartmanlar dikildi.

Aslında bir nevi batı tarafı daha çok lüks bir yaşam tarzı haline geldi. Burada nüfus yoğunluğu da özellikle son yıllarda baya bir artış gösteriyor. Nüfus yoğunluğuna bağlı olarak vatandaşlarda haliyle kendine bir sosyal aktivite arayışı içerisine giriyor ve aktivite olarak genelde yürüyüş sporunu tercih ediyor.

İşte yukarıda bahsettiğim ve şehrin gelişiminde önemli rol oynayan Binevler yürüyüş yolunun şimdilerde hali içler acısı, vatandaşlar burada yürüyüş yapamıyor ve beton zeminde yürüyüş yapma imkânı bulabiliyor. Şuanda Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan ve ilk yapıldığı günden bu yana zaman zaman bakımı yapılan yürüyüş yolu, son 5 yıldır bakımsız kaldı. Neredeyse kaderine terk edilmiş durumda.

Tabi bunun nedeni nedir? Bazı firmaların burada yaptığı alt yapı kazı çalışmaları nedeniyle moloz yığınlarının kaldırılmaması gibi. Evet, firmalar burada çalışma yapmış olabilir. Ancak Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de burayı görmezden gelip şehrin en işlek, en değerli yerini kötü bir görüntü oluşturmasına neden oluyor. Hatta burada yaşayan bazı vatandaşlar Belediyeye ait birime gerekli müracaatta bulunduklarını ama bir türlü gerekli adımın atılmadığını da söylüyor.

Kent için gece gündüz demeden çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un bu çirkin görüntüden haberi olsa gerekli talimatı verip yaptıracağına eminim.