Atalarımız boşuna söylememiş, ‘Ev alma komşu al’ sözünü..Bu atasözünde, yüzyılların gerisinden gelen engin gözlem ve deneyimler bulunuyor.

Günümüzde bu atasözü maalesef geçerliliğini korumasa da birçok güzelliği paylaşan komşularda var.

Nazar değmesin,güzel örneklerden birisini de komşularımızla birlikte yaşıyoruz.

Unutulmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerine inat onbeş günde bir pazar günleri düzenlediğimiz gezilerimizin bu seferki adresi Yeşilgöz’dü...

Yeşilgöz Mesire Alanı, Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesine bağlı Tekir Mahallesi’nde bulunuyor.

31 Aralıkta hizmete açılan yeni tünellerden sonra Tekir yolu otoban yolu gibi olmuş.Bunun sonucunda da eski bildiğimiz Yeşilgöz yolunu bulmakta oldukça zorlandık. Gözlerimiz Yeşilgöz tabelası arıyordu. Sonunda dikkatli baktığımızda oldukça zor okunan, silik bir basit yazı karakteriyle aradığımız istikameti bulduk. Araştırdığımda,Yeşilgöz’e gitmek için iki yol varmış.Maalesef ikisinde de henüz tabele bulunmuyormuş.İlgilerin dikkatine:Turizm sezonu açılmadan dikkat çekici tabelaların bir an önce yapılması gerekiyor.

Ve bir kasaba yolundan ziyade köy yolunu andıran, dar ve virajlı bir yolculuktan sonra karşımızda doğa harikası Yeşilgöz...

Mart ayından olsa gerek park yerinde fazla araçlar görünmüyordu. İlk dikkatimizi çeken ağaç budayan insanlar oldu.Tanışıp,sohbet etmeye başladık.Yeşil renkli tulum giymiş ,orta yaşlı, ismini hatırlayamadığım bir bey bizimle ilgilendi. Mesire alanının yeni işletmecisi imiş.Yeni sezon için hazırlıklar yaptığından bahsetti. Öncelikle gölün etrafını telle çevirmeyi düşündüğünü söyledi.Güzel projelerinden biri de; doğal ortamda alabalık yetiştireceğini ve ziyaretçilere taze olarak sunacağını dile getirdi.

Kısa bir sohbetten sonra muhteşem Yeşilgöz manzaralı bir çardakta kendimizi bulduk. Mangalımızı ateşleyerek, görsel şölenin tadını çıkarmaya başladık.

Yeşilgöz her mevsim güzel.Doğasıyla insanı kendisine hayran bırakıyor. Çınar ve söğüt ağaçlarının altında, yüksekten bakınca yeşile alçaktan bakınca maviye çalan rengi ile bir doğal akvaryumu andırıyor. Fotoğraf tutkunları için bulunmaz bir yer.

Yeşilgöz’ün bir adı da gizemli göl.Kaynağı halen tespit edilememiş. Esrarlı güzelliğe sahip bu yöremizin iyi bir tanıtımla daha çok ziyaretçiye ev sahipliği yapabileceğine inanıyorum.

Yeşilgöz’de keyifli bir hafta sonu geçirdik.Ama yeni işletmecimizden bazı taleplerim de olacak. Çevre temizliği ve çardakların bakımını bir an önce yapması gerekiyor.Ayrıca belirli noktalara bir çöp kovası bıraksa çok yerinde olacak.

Tertemiz havasıyla,muhteşem doğasıyla her mevsim için iyi bir adres Yeşilgöz... Bütün dostlara tavsiye ediyorum.