Türk savunma sanayi son yıllarda yaptığı atakla, milli ve yerli teknoloji oranını yüzde 60'lara çıkardı... Yakında gerçekleşmesi beklenen hedef ise yüzde 80...Türkiye, ambargolarla hizaya gelmeyecek konuma geliyor. Bunlar gurur verici gelişmeler... Artık başarılı projeler imza atıyoruz.

Uluslararası arenada, ülkelerin ekonomik ve siyasal alandaki gücünü belirleyen unsurlarından birisi de savunma sanayisidir. Devletin yaptığı savunma harcamaları, egemenlik ve ulusal varlığın devamını sağlayan harcamalar olduğu gibi aynı zamanda iç ve dış güvenliğinde sağlanması için yapılan harcamalardır.

Ülkemiz, Cumhuriyet tarihimizdeki ilkleri gerçekleştiriyor... İnsansız hava araçları, helikopter, tank,savaş gemisi gibi kritik teknolojileri geliştirerek milli savunmada çığır açıyor.Made in Turkey markası ile ihracat yapmaya da başladı.Milli Savunma Bakanlığı, TAİ tarafından yerli imkanlarla üretilen ATAK helikopterinin Pakistan’a satışı için çalışmalara başladı...

Milli ve yerli savaş gemisi''Bayraktar'', Aselsan tarafından üretilen''yeni nesil zırhlı muharebe sistemi "Korhan", insansız hava araçları teknolojisinde kamikaze (vurucu drone) ve otonom "drone"silahlı kuvvetler envanterine yazıldı.

Sırada üstünde uçak kalkıp inebilecek, helikopter konuşlandırılabilecek, tank taşıyabilecek, insani yardım amaçlı kullanılabilecek ve 700 kişilik bir taburu taşıyabilecek uçak gemisi projesi var.

Kıbrıs Barış Harekâtında, yerli savunma sanayinin önemini anladı Türkiye… Ülkemiz son yıllarda teknoloji satın almanın yanı sıra teknoloji üretmeye yöneldi.

Türk savunma sanayisi firmaları tarafından üretilen ve 60'a yakın ülkeye satılan askeri ürünler, Türk savunma sanayisinin gücünü gözler önüne seriyor.

Türkiye, İsrail'den sonra Ortadoğuda bulunan en büyük ve gelişmiş savunma sanayisine sahip olan ülke olarak biliniyor… Artık dünya devleriyle yarışıyoruz. Hedef: Bağımsız ve güçlü bir Türkiye...