-AK Parti’nin, yereli yönetmekte genelden çok daha fazla birikimi ve tecrübesi var. Yerel yönetim AK Parti’nin uzmanlık alanı.

-AK Parti belediyeciliği ile tanışan nice belde, ilçe, şehir ve büyükşehir çok hızlı dönüşüm yaşadı.

-Şehirlerimizin çehresi değişti; çöp toplamadan trafiğe, konuttan sosyal yardımlara kadar birçok şehir tarihinde görmediği hizmet ve yatırımlarla tanıştı.

-Refah Partisi’nin İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 329 belediye kazandığı 1994 yerel seçimlerini milat alırsak, 2019 Mart’ında birçok şehrimiz uzun yıllar kesintisiz olarak AK Parti belediyeciliği ile yönetilmiş olacak.

-Seçmenin, yerel seçimlerde genele göre daha pragmatist davrandığını da hesaba katarsak, AK Partili belediyelerde başarı hikâyeleri yazıldığı net olarak görülüyor.

-Peki, durum Kahramanmaraş’ta ne olacak? İşte bu sorunun cevabını inanın bende merak ediyorum. Yerelde iki önemli isim var. Biri Ali Öztunç diğeri ise Hayrettin Güngör.

İlk olarak Ali Öztunç’a bakarsak, Öztunç Kahramanmaraş için mecliste elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bence bunu da gayet iyi başarıyor. Henüz kısa bir süre önce milletvekili olmasına rağmen Kahramanmaraş’ın adını her alanda duyurmayı başardı.

-Yerelde Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını açıkladığı andan itibaren kendisine yönelik büyük bir ilgi var.

-Ama tabii bu ilgi sandıklara ne kadar yansır bilinmez.

-Bir de diğer aday Hayrettin Güngör’e bakalım. Kendisi uzun yıllar üst düzey bürokratlık yapmış ve özellikle yerel yönetim alanında kitap yazmış bir ağabeyimiz, arkadaşımız.

-Gerçekten son yılların en iyi iki adayı diyebilirim.

-Vatandaş 31 Mart’ta Öztunç mu yoksa Güngör mü diyecek bunu hep birlikte göreceğiz.