Yakın zamanda M.Ö. 300-400 yıllarında Roma İmparatorluğu'na bağlı Germenicia Antik Kentinin bulunmasıyla geçmişine dair önemli bulgulara rastlanan Dulkadiroğlu ilçemiz, 100-150 yıllık konaklarıyla, tarihi çarşılarıyla da geçmişe ayna oluyor.

Zamana meydan okuyan tarihi dokuyu yeniden kullanıma almak, tarihi yeniden canlandırmak için yeni projelerle karşımıza çıkan Dulkadiroğlu Belediyesi'ni kutluyorum. RadyoFresh'te referanduma dair açıklamalarıyla Fresh gündemin konuğu olan Sayın Başkan Necati Okay, ilçe için çok önemli tarih kazanımlarıyla ilgili de yüreğimize su serpecek açıklamalar yaptı.

Büyükşehir Belediyesi'nin titiz çalışmalarıyla bambaşka ve bizce harika bir silüete bürünen tarihi demirciler çarşısının devamı niteliğindeki sarayaltı ve bahtiyar yokuşu civarının da tarihi görünüme yeniden kazandırılacağının, alınan konakların restore edilerek halkımızın kullanımına açılacağının müjdesini veren Başkan Okay, turistlerin yol boyu yaparak tarihe tanıklık edeceğini belirtti. Ne güzel dedim, 11 yaşımdan 28 yaşıma kadar aktif bir şekilde yaşadığım Demirciler çarşısının ve bahsettiğim eski hallerini çok iyi bilen biri olarak bu değişimden fazlasıyla memnunum. Yine Demirciler Çarşısı ara sokaklarından birinde restore çalışmaları süren Tematik Mutfağın turizm açısından yerini uygun bulmuyordum açıkçası , Başkan Okay'a bunu söylediğimde mutfağın bulunduğu sokakta da gerekli imar çalışmalarının yapıldığını ve etrafının güzel bir şekilde şekillendirileceğini söyledi. Ayrıca her ne kadar Kamu Külliyesi yapılacak olsa da yine Tematik Mutfağın olduğu bölgeye köşk tarzında idari bir bina yapılacak olması çok iyi olur bence. Yayında sayın başkanla Germenicia antik kentini fazla konuşma imkanımız olmadı ama daha önceki yayınlarımızda çok geniş bir alana yayıldığı için istimlak çalışmalarının uzun süreceğinden bahsetmişti, bu sürecin en kısa sürede aşılarak bu eşsiz mozaik kentinin de tıpkı diğer turistik çalışmalar gibi Dulkadiroğlu'nun tarihi silüetine katkıda bulunmasını temenni ediyorum.

Bu güzel çalışmalarından dolayı öncelikle Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Sayın Necati Okay'a, sonrasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum. Bundan böyle de 6 ayda bir sayın başkanı Fresh Gündem Programımıza konuk alarak halkımızı bilgilendireceğimizi de ayrıca belirtelim.