Yeni Zelanda. Bir zihni sapık camiye giriyor, ibadet etmek için orda bulunan elli Müslüman kardeşimizi katlediyor. Başında kameralı bir kask. Son zamanların moda oyunu Pubg gibi tüm katliamı başından sonuna kadar kaydediyor.

Bir farkla. Yaşananlar oyun değil, öldürülenler sanal karakterler değil. Senin benim gibi sıradan insanlar. Tek suçları o anda o camide bulunmak.

Yaşananlar ve ertesi gelişmeler Nerden baksan absürt, Nerden baksan ahmakça. Demokrasinin beşiği olan, konusu insan ve insan hakları denilince mangalda şu bırakmayan o anlı şanlı ülkeler, bu barbar eylemi terörizm, failine ise terörist deme erdemini bile göstermediler. Şaşırdık mı, yok hayır.

Din hanesinde İslam yazan her ferdin yaptığı sapkın hareketi İslami terör olarak niteleyen bu sözde demokratik ülkelere karşı, Yeni Zelanda da yaşanan bu katliama da terörizm, özellikle Hristiyan terörü deme hakkımız bize verilmiş en doğal hak.

Senin teröristin kötü.. Benim teröristim iyi. Senin dinin kötü, benim dinim iyi. Senin dininden birisi yaparsa terörist. Benim dinimden birisi yaparsa münferit, kişisel sapkın.

Evet, canımız yandı. İçimiz yüreğimiz nefret ve öfkeyle doldu. Öfke hakkımız mahfuz. Nefret hakkımızda öyle. Ama öfkemizi ve nefretimizi kontrol altında tutmak, silah haline getirmemekte görevimiz. Görevimiz başka şeylerde söylemek.

Olaydan sonra Yeni Zelanda başbakanı camii ziyaretinde bulunuyor. Şu pos bıyıklı, dövmeli, serseri gözüyle bakılan motorcular kulübünün üyeleri ise Yeni Zelanda da bütün camilerde nöbet tutuyorlar. Müslüman kardeşlerimizin acılarını paylaşıyorlar.

Yani beklediğin insanı yaklaşımlar bazen hiç beklemediğin insanlardan gelebiliyor. Siyasi öğretilerden, bilinç altına nefret işlenilmemiş insanlar, teröre karşı birlikte karşı duruyorlar.

 

Biz denilen naçizane diye sınırlandırılan şu zavallı akil ise... Yok, Din adına, üstün ırk adına, bir insanın başka bir insanı öldürmesini idrak edemedi. Edemeyecek.

Bizleri yaratan Yüce Allah, Kafirun suresinde  “ De ki: Ey kâfirler.  Ben sizin taptıklarınıza tapmam. Siz de benim ibadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz. Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim. Siz de benim ibadet ettiğime, ibadet edecek değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim bana.”  Diyor.

Düşünce doğrultusuna bundan daha büyük delil tespit olur mu?