Spor Toto 2. Ligde mücadele eden Kahramanmaraşspor, bu şehrin markasıdır. Son yıllarda Kahramanmaraşspor, bu ligde kümede kalmayı son haftalarda başardı. Artık bu takımın daha üs ligde yer alması düşüncesiyle yeni sezonda hedef şampiyonluk olarak belirlendi.

Yeni hoca, yeni futbolcu, yeni bir Kahramanmaraşspor oluşturuldu. Hedef büyüktü, şampiyonluktu.  Uzun bir hazırlık maratonu geçirildi taraftar beklenti içine girdi ve lig başladı. Nazilli deplasmanında mağlubiyetle temsilcimiz sezona merhaba dedi. İlk maçtı böyle kazalar olur denildi, ancak o haftadan sonrada takım bir türlü dikiş tutmadı ve istenilen puanları toplayamadı.

Alınan kötü sonuçlar neticesinde Taraftar Teknik Direktör Cafer Aydın’ı istifaya çağırdı ve nitekim Cafer Aydın, Kulüple sözleşmesini karşılıklı olarak fesh etti. Hoca gitti, takım geçtiğimiz hafta Silivrispor’u yenerek 3 puanla tanıştı. Aslında bu galibiyet Kahramanmaraşspor için bir dönüm noktasıydı. Hoca gitti, yerine bir zamanlar Süper Lig takımlarının efsane futbolcuları arasında yer alan Oktay Derelioğlu Kahramanmaraşspor’un Teknik Direktörlüğüne getirildi. Derelioğlu, Silivrispor maçını türbinden izledi ve takımı analiz etme şansı buldu. Hafta içerisinde ise sözleşme imzalayarak takımı bugün oynanacak olan Bandırma maçına hazırladı.

Evet, Oktay Derelioğlu Kahramanmaraşspor’da başarılı olur mu? Olmaması için bence bir sebep yok. Çünkü bu takım Cafer Aydınla adeta bir enkaz haline geldi. Bu enkazı ayağa kaldırmak belki kolay olmayacak ama Derelioğlu bu enkazı kaldıracak gibi görünüyor. Derelioğlu’nun ilk hocalık deneyimi burası. Burada başarı yakalamalı ki önümüzdeki yıllarda futbolculuk kariyerindeki başarısını hocalıkta da sürdürsün.