Yaklaşık 57 milyon seçmen sandık başına gitti ve Türkiye seçimini yaptı. Türk Milleti olarak 24 Haziran 2018 Pazar günü sandık başına giderek, hem Cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçimleri için oy kullandık.

Öncelikle sandıktan çıkan Millet iradesinin Kahramanmaraşımız ve Türkiyemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Bu satırların baskıya verildiği sırada henüz seçim sonuçları tam olarak belli olmamıştı. Ancak ilk olarak gelen sonuçlardan elde ettiğimiz gayrı resmi bilgilere göre; Cumhurbaşkanı seçimi sonucu Erdoğan’ın lehine ilk turda belli olacak gibiydi. Milletvekili seçiminde de yine beklenildiği gibi Ak Parti ipi göğüslüyordu. Bu arada Kahramanmaraş’ta da Ak Parti’nin ezici üstünlüğü vardı. Elbette kesin sonuçlar gece yarısına doğru netlik kazanacaktı.

24 Haziran erken genel seçimleri ile ülke olarak ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne de ‘Merhaba’ dedik. ‘Parlamenter Sistem’ eski Türkiye’de kaldı.

İnşallah partili Cumhurbaşkanlığı modeli, yeni Türkiye yolunda daha hızlı ilerlememize ve gelişmemize vesile olur.

Artık yeni sistemde Cumhurbaşkanı yürütmenin başı olurken, seçerek TBMM’ye gönderdiğimiz milletvekillerimizin de öncelikli görevi kanun yapmak olacak. Artık vekillerimiz daha çok Kahramanmaraş’ta bulunacaklar ve vatandaşla daha fazla hemhal olacaklar.

Bu arada sayıları azaltılarak büyük ihtimalle 16’ya düşürülecek olan Bakanlarımız da hem milletvekili olmayacaklar hem de siyaset dışından atanabilecekler. Bakan olarak atanacakların ise vekilliği sona erecek. Yani; artık bakanlarımız yürütmeye çok daha fazla zaman ayırabilecekler.

Alanlarında marka isimlerin Bakan yapılmasıyla da sıkıntılar daha kolay ve hızlı aşılabilecek. Mesela; Kahramanmaraş’ın çok sevilen ve çok saygı duyulan bir işadamı olan A. Kadir Kurtul, ‘Ekonomi Bakanı’ olarak atanabilecek.

Ya da bir başka işadamımız M. Hanefi Öksüz, Alişan Arıkan, A. Duran Balsuyu, Mahmut Arıkan, Abdullah Çinkay, Atıf Şirikçi, Mustafa Narlı veyahutta komşumuz Gaziantep’in haklı gururu işadamı A. Kadir Konukoğlu. Güzel olmaz mı? İş dünyasında başarılara imza atmış isimlerin ekonominin başına getirilmesi Türkiye’nin ilerlemesini doğal olarak hızlandıracaktır.

Ya da siyasi gurur kaynaklarımızdan ve Kahramanmaraşımıza Cumhuriyet tarihinin en büyük siyasi makamını kazandıran eski Başbakan yardımcısı Veysi Kaynak, yeni sistemde ‘Adalet Bakanı’ olarak atanabilecek. Neden olmasın?

Kahramanmaraş olarak ta yeni dönemden hayli umutluyuz.

16 yıllık Ak Parti iktidarının eski deyimle 29 katrilyon liralık yatırım ve hizmet getirdiği Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası sahibi bu Kahraman yöremizin geriye kalan sıkıntıları da inşallah ileriki günlerde bir bir çözüm bulacaktır. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek ve seçim dönemindeki gibi parti içi çekişmeleri bir kenara bırakarak kenetlenelim.

Seçim propaganda döneminde ‘lokomotif’ misali sahada adım atmadık yer bırakmayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile milletvekillerimiz ve metropol ilçe belediye başkanlarımız Hanefi Mahçiçek, Necati Okay ve (metropol ilçe olmaya aday Türkoğlu’nun Belediye Başkanı) Osman Okumuş ve diğer siyasilerimiz ile bürokrasimizin etrafında sıkı sıkıya bir araya gelelim.

‘Ortak Paydamız Kahramanmaraş’ diyerek; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş Mitinginde vaat ettiği ve ilk anda aklımıza gelen diğer eksiğimiz olan yatırım ile hizmetleri Kahramanmaraşımıza kazandıralım.

Yani terminal binamızın hizmet için gün saydığı havalimanımızın yanıbaşına Hızlı Tren İstasyonu ile yeni şehirlerarası otobüs terminal binamızı yapalım. O bölgeyi ‘Ulaşım Cazibe Merkezi’ haline getirelim.

Kahramanmaraş-Göksun yolumuzdaki çalışmaları bir an önce tamamlayalım.

Kahramanmaraşımıza yakışır 30 bin kişilik yeni stadyumumuzu inşa edelim.

Fabrika atıklarından kirlenen Aksu çayımızı rehabilite edelim, hizmete alınan evsel atıksu arıtmadan sonra sanayiye yönelik atıksu arıtma tesisini de kuralım.

Necip Fazıl Hastanemizin yanına Şehir Hastanesi kompleksini oluşturacak diğer yeni hastaneleri yeni dönemde yaptıralım.

İkinci üniversitemiz olan İstiklal Üniversitesi’ni KSÜ’nün Karacasu kampüsünde bir an önce açalım ve Milli Eğitim alanında da yeni okulları öğrencilerimize sunalım. KSÜ’de (yeni Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’a destek vererek) yeni bölümler açtıralım.

Erkoç’un olağanüstü gayretleri ile KMBB bütçesinden yapılmakta olan Kuzey Çevre Yolu’nun ardından genel bütçeden yeni Güney Çevre Yolu’nu da yaptıralım ve mevcut köprülü kavşak inşaatlarını da yeni dönemde hızlıca tamamlayalım.

Tomsuklu Tekstil İhtisas OSB ile diğer yeni OSB’leri Kahramanmaraş’a kazandıralım. 10 yılı aşkın süredir gündemimizde olmasına rağmen pek ilerleme kaydedemediğimiz Germenicia Antik kentini artık turizme açalım.

Kahramanmaraşımızın turizm yöresi ve termal suları ile ünlü Ilıca’ya ‘pozitif ayrımcılık’ yaparak en öncelikle yıllardır söz verilmesine rağmen bir türlü çözümlenmeyen yol meselesini halledelim. (Gerçi Ilıca sevdalısı değerli dostumuz Veli Karalar ile yatırımcı Mehmet Bağrıaçık normal ve rutin hizmetlerin tam anlamı ile de sunulmasına razı…)

Veeeee…

Engin hoşgörünüze sığınarak bi tanecik te şahsi bir dilek ve istek. (O kadarcık ta olsun değil mi.)

Veee bu yeni dönemde şu anda Elazığ’da BİK Müdürü olarak görev yapmakta olan (müzmin bekâr) Abid Vanlı arkadaşımızı da evlendirelim artık. (Üstelik namzet te hazırmış. Tarihi de Niyazi Kara belirledi: 24 Temmuz. Hayırlı olsun.)

Her zaman dediğimiz gibi; kazanan kim olursa olsun asıl kazanan Kahramanmaraş ve Türkiye olsun.

Kalın sağlıcakla…