Yedikuyularda bir pazar günü kar keyfi yaşamak planını,hafta başında komşularla birlikte bir aile ortamında planlamıştık.

Sözleştiğimiz gibi bulutlu bir pazar günü, iki araçla Yedikuyulara doğru hareket ettik.

Dereli yolundan sonra karşılaştığımız ilk yenilik, Dulkadiroğlu Doğal Yaşam Parkı ve Mesire Alanı levhaları oldu.Biraz sonra görkemli giriş kapısıyla Dulkadiroğlu Mesire Alanı ile buluştuk.Bu ihtişamlı yapı bizi etkiledi;arkadaşlarla dönüşte mesire alanını da gezip,incelemeyi kararlaştırdık.Bölgenin en büyük mesire alanı ,kayak merkezi projesinin birlikte aynı yerleşimde olması,gelecekte Maraş’ın turizm merkezi olacağı düşüncesi beni heyecanlandırdı..

Neşeli yolculuğumuz devam ederken, Yedikuyular yolunda yürütülen genişletme çalışmalarının yanı sıra şarampol bakım ve düzenleme çalışmaları, çevredeki ağaçların seyreltilerek yolların genişletilmesi tüm hızıyla devam ediyordu.

Minik doğal seyir terası ‘Yeşil vadi’ bölgesine geldiğimizde sıcak asfalt çalışması yapılmış, geniş ve modern yolları görmek bizi keyiflendirdi .Unutmadan bir şeyin altını çizeyim;Maraş’a kuş bakışı gören bu alanın, oturma banklarıyla güzel bir dinlenme mekanına dönüşebileceğini düşünüyorum.

Yedikuyulara ulaştığımızda kar görememenin hüznünü unutturan olay, seyyar satıcıların neşeli davetleriyle sucuk-ekmek ve semaverde çay keyfi karşıladı.Beyaz örtünün eksikliği olsa gerek son olarak şubat ayında gördüğümüz mahşeri kalabalık yoktu.

Yol arkadaşlarımızla kararlaştırdığımız gibi hiç durmadan kayak merkezi tesislerini merak ettiğimiz için tesislere doğru hareket ettik.Levhaların rehberliğinde kayak alanına ulaştık.

Montajı tamamlanmış telesiyej, teleski gibi halatlı mekanik sistemleri ,çalışmaları devam eden sosyal tesisleri ve parke taş döşemeli otoparkıyla Yedikuyular Kayak Merkezi karşımızdaydı.

Henüz çevre düzenlenmesi yapılmamış...Eksiklikler göze çarpıyor...Pazar günü olması nedeniyle çalışmalar hakkında genel bir bilgi alamadık ama ocak ayında açılışın biraz zor olacağı konusunda arkadaşlarla hemfikir olduk.

Ocak ayında kapılarını açamasa da Yedikuyu Kayak Merkezi ,ilimizin ulusal boyuttaki gerçek mega projesi... Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerini, turizm fırsatlarına dönüştüren büyük bir yatırım... Başta büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen bütün yetkilileri,bu marka projeye katkılarından dolayı kutluyorum.

Sonuçta dostlarla, Yedikuyularda özlediğimiz karı göremedik ama neşeli bir pazar günü geçirdik.Karın ilk düştüğü bir pazar günü içinde sözleştik.Unutmadan;Yedikuyulara kar gerçekten yakışıyor.Özlemle, Yedikuyular kar bekliyor!