Yılların bize armağanı olarak yayınlanan Yedi İklim dergisi 343. Sayısı ile merhaba dedi.

Kapak tasarımı ile dikkati çeken dergi yolculuğuna devam ediyor,bir misyonun devamı olarak yayınlanan dergi onlarca yazarla bizleri buluşturuyor.

Ali Haydar Haksal ın yayın yönetmenliğini yaptığı dergi de sunu yazıları önemli .Meleklerin Cinsiyeti başlıklı yazı bir özelliği vurguluyor şöyle diyor Osman Bayraktar “her gün bizi meleklerin cinsiyetini tartışmaya heveslendiren çok sayıda olay konuluyor önümüze .Maharet,bu sahte çağrılardan uzak kalarak kendi gündemimizin gereklerini tartışabilmek.”

Türkiyenin gerçek gündemi ne olmalı?

Son iki yüzyıl boyunca konuşulan ve yazılan mevzular ortada belki de insan olmak ve buna din adına cevaplar üretebilmek işin püf noktası.

Dergi Ahmet Yücel bir şiiriyle başlıyor “Perçin” başlıklı bu şiir düzyazıyla anlatılacak bir olguyu alt alta sıralamakla yazılmış nerede bu şiir de genel tema,buluş,anlatım,imge ,ses.

Kilitlenmeyen Büyük Kapı ya

Buyurun

Teşekkürler

Ne den yazıyorsun ki ? sorusuna yanıt “

Buna verilecek yanıt ne olabilir?Daha anlamlı içinde ses,imge,buluş ve anlatımın olabileceği yeni şiirler.

Hikayeler,gezi yazıları ,incelemer,çizim,hüsnü hat örnekleri ve kitap tanıtım yazılarıyla dergi dolu dolu.

Erdem Bayazıt ın Poetikası harika bir yazı okunması şart.Yazı Ali Haydar Haksal tarafından kaleme alınmış bu inceleme yazıları yoğun bir çaba gerektirir Haksal bey bunu çok iyi yapıyor değerlendirmeleriyle metin tahlillerinin en güzel örneklerini veriyor.

Yedi İklim dergisine ulaşmanın yolu abone olmaktan geçer adresi veriyorum

YEDİ İKLİM DERGİSİ

MİMAR SİNAN MAH.EVLİYA HOCA SK.NO 51-A

ÜSKÜDAR-İSTANBUL