Yıllardır yayınlanan Yedi İklim dergisi mayıs sayısıyla okurların karşısına çıktı. Mavinin hakim olduğu kapak ta derginin yazarlarını ve hangi konuların yer aldığını görmemiz mümkün.Rahmet rahmet üstüne yazısı ramazan ayını bizlere güzel bir şekil de hatırlatıyor.

Lale Demirtürk, Mehmet Özger, Mahmut Babacan ın yazıları kapaktan tanıtılmış. Yedi İklim imzalı giriş yazısında bizlere şu satırlarla sesleniliyor  "oruç sayesindedir ki insan olduğumuzu, ihtiyaçlı olduğumuzu bir kere daha yaşayarak idrak edecek ,sınırlarımızın farkına varacağız. Bu derin kavrayış  bize,başkalarına karşı buğulanmış olan pencerelerimizin buğusunu temizleme fırsatını getirecek. Önce kendi gönlümüzü temizleyecek" daha ne diyelim !

Ali Günvar ın şiiriyle başlayan satırları okumakla dergiye giriş yapıyor ilerleyen şiirler hangi duyarlılıkta olduğumuzu bize hatırlatıyor. "Bahar da kuzguna sone " başlıklı şiiri anlamak için çok ama çok gayret etmek gerek kesik kelimeler, parantez içine alınan ifadeler ,okurken sıkça başa dönmeler. Ben mi anlamadım acaba duyguları, bu şiirin yazılış biçimi, kullanılan kelimeler, duygu, imge,buluş ,anlatım ve ses ahengi nerede gibi aklıma gelen sorular. Şairleri insafa davet ediyorum bizim akıl ve izanımızla böyle metinler yazarak çıkmazlara bir yenisini daha eklemeyin. Kaos evet, kaotik yapı evet ama bu şiir de olmamalı!

Ali Haydar Haksal kendi çözümlemelerin yaptığı yeni bir yazı ile karşımızda içimizde yaptığımız konuşmalar için ne güzel bir örnek bu tür yazılar insandaki iç zenginliğin nerelere varabileceğinin de örneği. Hepimiz şöyle demez miyiz? "Bir düşten uyanmıştım,zihnim karmakarışıktı. Bir süre ne yapacağımı bilememiştim, bocalamıştım. Karanlıkta ışık arıyordum. Bir ışık vardı ama ufku yoktu. Yönsüz müydüm, durumum neydi bilmiyordum"

Leyla Arsal ın yazısının başlığı"alış veriş listesi ile çok yönlü bir yüzleşme" adını taşıyor. Cevdet Karal ın son kitabı hakkında okunması gereken bir yazı, Cevdetin yazdığı şiirlerin geldiği noktanın görülmesi açısından bu metinlerin dikkatli okunması elzem.

Yedi İklim dergisine abone olmanız için telefonunu veriyorum 05333108883